Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pored glumaca Milana Marića i Jelisavete Seke Sablić, na protestu "Srbija protiv nasilja" koji će se održati ovog petka u 18 sati ispred Narodne Skupštine, govoriće i zastavnik-letač u penziji Saša Jovanović, kolega stradalog Omera Mehića, profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović, nastavnica iz Beograda Marina Vidojević i student Filozofskog fakulteta Vanja Đurđić.

Tema sledećeg protesta, kako kažu organizatori, jeste obrazovanje. Zato je predviđeno da na njemu govore profesori, a pored njih i ovog puta biće glumci, ali i žrtve nasilja režima.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović“ u intervjuu za Novu je rekao da je ono veoma važno za državu u ovom trenutku.

„Naše kolege su predložile da tema bude obrazovanje i ono što je Dragan Bjelogrlić lepo naglasio, a to su mladost, novi ljudi i novi energija. Siguran sam da će i na samom protestu i na bini biti nove energije, mladih ljudi, učenika, profesora koji će govoriti o tome koliko je obrazovanje značajno u ovako teškom trenutku za državu.

Podsetimo, šesti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u petak. Okupljanje građana će biti ispred Skupštine u 18 sati, odakle će građani krenuti u šetnji ka Vladi Srbije, gde će biti napravljen prsten.

BONUS VIDEO: Zakazan šesti protest protiv nasilja: Srbija između upornih demonstranata i beskrajnog političkog žongliranja vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar