Koalicija Moramo
Danijela Nestorović Ekološki ustanak Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Narodna poslanica Danijela Nestorović potvrdila je da će svi članovi Ekološkog ustanka napustiti stranku Zajedno.

Nestorović je agenciji Beta kazala da će troje poslanika napustiti i poslanički klub Zajedno, ali da još nije doneta odluka da li će i kom poslaničkom klubu pristupiti u narednom periodu.

„Mi smo kao koalicioni partneri izašli na prošle izbore, a zatim smo pristupili stranci Zajedno čiji su kopredsednici bili Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta. Bilo je više problema u funkcionisanju stranke, ali nismo mogli da prećutimo kada nam je pre mesec dana bivši član Đorđe Miketić preuzeo Fejsbuk stranicu Ekološki ustanak koja ima 75.000 pratilaca, na šta Zelenović nije reagovao“, kazala je Nestorović.

Dodala je da je stranka Zajedno prekršila statut kada je bez znanja kopredsednika Jovanovića sklopljen sporazum s Demokratskom strankom, Srbija Centrom i Rumunskom partijom.

„Jovanović nikada nije bio obavešten o formiranju tog saveza niti je bio pozvan na potpisivanje sporazuma. U statutu stranke piše da se odluke mogu donositi samo jednoglasno, kada se slože sva tri kopredsednika“, kazala je Nestorović.

BONUS VIDEO Neverovatne scene u Skupštini: Ćuta se popeo na klupu, Orlić izgubio kontrolu od besa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare