Utisak nedelje
Danijela Nestorović gošća u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Narodna poslanica koalicije "Moramo" u Skupštini Srbije Danijela Nestorović izjavila je da iznošenjem istine aktivisti sa Starice ne čine krivično delo i istakla da je muškarac protiv koga je najavljena krivična prijava intervju dao potresen onim što mu se desilo u policijskoj stanici, gde bi trebalo da bude bezbedan.

Nestorović je rekla da su nadležnom tužilaštvu podnete krivične prijave protiv policajaca koji se osnovano sumnjiče da su prilikom uzimanja izjave izvršili krivična dela, dodavši da se muškarac koji se pominje u saopštenju MUP-a trenutno nalazi na internom odeljenju bolnice u Majdanpeku.

Ovo je test za nezavisnost pravosuđa i test za tužilaštvo, a ovakvim objavama Policijska uprava Bor pokušava da zastraši građane Majdanpeka, kazala je Nestorović.

Ona je načelnika PU Bor pitala po čijem nalogu su policajci iz Kladova, Bora i Beograda 28. i 29. septembra došli u Majdanpek i zašto su inspektori iz Kladova saslušavali aktiviste.

Policijska uprava Bor saopštila je da nisu tačne tvrdnje 48-godišnjeg muškarca da su ga policajci u Policijskoj stanici u Majdanpeku tukli i navela da će protiv njega, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

BONUS VIDEO: Aktivista Ekološkog ustanka o tome kako su ga inspektori u Majdanpeku silom naterali da potpiše lažni iskaz

Komentari

Svi komentari (0)