Utisak nedelje
Danijela Nestorović gošća u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Narodna poslanica Ekološkog ustanka i advokatica Danijela Nestorović upitala je zašto "ćuti" zamenica višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, Gorjana Mirčić Čaluković, zadužena za rodnu ravnopravnost odnosno sprečavanja nasilja nad ženama u okviru Višeg javnog tužilaštva.

„Do pre samo deset dana kada je javno objavila da je Više javno tužilaštvo uz pomoć Autonomnog ženskog centra izradilo i objavilo priručnik za postupanje koordinatorki iz osnovnih javnih tužilaštva sa područje Beograda pod nazivom Smernice za posredovanje u zapošljavanju žrtva nasilja u porodici, ovaj put, iako zna da je postupanje Nenada Stefanovića sa tužiteljkama Bojanom Savović, Jasminom Paunović, Zoranom Ćurčić , Ljiljanom Mauković i Milenom Božić… Klasičan primer rodnog nasilja, ona ćuti“, napisala je Nestorović u objavi Ekolškog ustanka na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojoj je optužila i nevladine organizacije za ćutnju.

Ona je javno upitala Mirčić Čaluković zašto se ne oglašava iako je „sasvim očigledno“ da je postupanje Nenada Stefanovića rodno nasilje nad njenim koleginicama.

„Da li će te pokrenuti postupak protiv njega? Takođe pitanje i za NVO organizacije koje se bave temom rodnog nasilja: zašto ćutite? Smatrate da ovde nema diskriminacije žena? Tužiteljke nisu žene? Nisu žrtve?“ napisala je Nestorović.

Ona je kazala da su tužiteljke Bojana Savović, Jasmina Paunović, Zorana Ćurčić, Ljiljana Mauković i Milena Božović žrtve nasilja.

„Sprečimo Nenada Stefanovića tako što ćemo ga pozvati da učini jedini moralni čin – daj ostavku a onda snosi posledice svog nasilja“, napisala je Nestorović.

BONUS VIDEO: Protest zbog smene tužiteljki 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar