Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić
Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL

Koopredsednik stranke "Zajedno" i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da pod hitno da građanima Srbije na uvid tekst sporazuma o Kosovu.

„Aleksandar Vucić da se više ne prenemaže, već da odmah i bez odlaganja građanima na uvid stavi predloženi tekst sporazuma sa EU“, poručio poslanik i dodao:

„Pitanje Kosova nije tajni dil sa Rio Tintom, niti ugovor sa Ziđinom, da možeš da ga kriješ i zatamnjuješ. Nema više tajni Aleksandre Vučiću. Sve na sto“, zaključio je Jovanović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedeljak na konferenciji za medije da su mu međunarodni predstavnici poručili da Srbija mora da prihvati predlog sporazuma.

„„Došla je ‘petroka’, predstavnici EU, Nemačke, Francuske, Italije i SAD i na tom sastanku druga rečenica koja mi je saopštena je ‘morate da prihvatite ovaj plan, a ako ga ne prihvatite, jer mi smatramo da on mora biti prihvaćen suočićemo se sa prekidom procesa evropskih integracija, povlačenjem investicija, sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koja će naneti veliku štetu Srbiji’“, rekao je Vučić“, poručio je predsednik.

U susret „zahuktavanju“ situacije na Kosovu, uskoro će biti održana i sednica Narodne skupštine, kojoj će prisustvovati i Vučić.

Bonus video: Ko je kako razumeo Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare