Foto: KoSSev

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, dok se svakog časa očekuje da KFOR ukloni drugu neeksplodiranu, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora, uključujći i izvore na samom licu mesta.

Jedinice Kosovske policije i EULEX-a večeras obezbeđuju prostorije Opštinske izborne Komisije u Kolašinskoj ulici koje su oštećene ovog popodneva kada su Srbi sprečili ulazak članova ove komisije u njihove prostorije.

Kako je Kossevu nezvanično rečeno večeras na terenu, a potom i potvrdio neimenovani službeni izvor, tokom današnjeg incidenta na ove kancelare bačene su dve naprave od kojih je jedna eksplodirala.

Foto: KoSSev

Policijski službenici i pripadnici EULEX-a večeras obezbeđuju lice mesta, do dolaska KFOR-ovog tima za deminiranje, a upravo zbog toga što se sumnja da se u prostorijama i dalje nalazi jedna eksplozivna naprava.

Upravo se oglasila i Kosovska policija, piše Kossev.

Ona takođe potvrđuje da njihovi službenici i KFOR-ova jedinica za deminiranje istražuju mesto događaja, kako bi očistili područje.

Foto: KoSSev

Što se tiče današnjih događaja, policija je ponovila navode kosovskog ministra unutrašnjih poslova – da su napad na kancelariju opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice pričinili „maskirani, nasilni osumnjičeni/grupe koje su koristile opasna oruđa, uključujući i ručne bombe jugoslovenske proizvodnje“.

I oni su podcrtali ono što je Svećlja kazao – da KP intenzivno radi na identifikaciji osumnjičenih lica i sprovođenje istrage za privođenje počinilaca.

KP večeras ujedno demantuje navode Kancelarije za KiM, naznačivši da su oni neistiniti i tendenciozni.

Poručuju da ova institucija želi da uruši „profesionalnum legitimnu i ustavnu misiju KP u vezi sa sprovođenjem reda i zakona na celom Kosovu“.

„Kriminalne grupe koje vrše nezakonite radnje kojima narušavaju slobodu i bezbednost građana teže da ove radnje pripišu redovnim jedinicama KP koje svoje dužnosti obavljaju sa velikom odgovornošću“, navode iz KP.

Podsetimo, Petar Petković saopštio je danas da su, kako je kazao, „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

***

BONUS VIDEO: Najava novina NOVA za 07. decembar 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar