Foto:GOV.ME/S.Matić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić stigao je juče u dvodnevnu posetu Srbiji, ali ga na beogradskom aerodromu nije dočekala premijerka Ana Brnabić, već ministar poljoprivrede i potpredsednik vlade Branislav Nedimović, u farmerkama i bez kravate.

Srbiju je juče posetio premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić. Predstavnika države, koja je po svemu najbliža i najbitnija Srbiji, dočekao je ministar poljoprivrede i potpredsednik vlade Branislav Nedimović.

Dočekao ga je neprikladno odeven – u farmericama i bez kravate.

Doček premijera u Beogradu kroz karikaturu Dušana Gađanskog, Karikatura: Dušan Gađanski

Ali nemojmo osuđivati isključivo ministra Nedimovića zbog toga. On verovatno ne ume bolje. A s druge strane verovatno i nije planirao da dočekuje Krivokapića, jer ga, na kraju krajeva, on nije ni pozvao da poseti Srbiju.

Pročitajte još...

Premijerka Srbije koja mu je zvanično uputila poziv nije se pojavila na beogradskom aerodromu, jer je u tim trenucima je imala pametnija posla – da se svađa sa medijima i da priča istorijskim uspesima vlade i boljem životu koji su ona i njen šef pružili svim članovima Srpske napredne stranke.

Zbog pomenute prezauzetosti predsednice vlade i odsustva Vučića, koji je u tim trenucima pred svetskim liderima u Glazgovu izgiravao Gretu Tumberg, odluka je pala da premijera Crne Gore dočeka Nedimović.

Izlizane farmerke i košulja bez kravate jesu slikovit prikaz i pokazatelj kako srpska vlast doživljava Crnu Goru, koliko poštuje njene predstavnike i kako reaguje na pruženu ruku s druge strane. Iako je izvesno postojala namera da Srbija ponizi Crnu Goru i njenog gosta, naposletku se desilo suprotno – vlast u Srbiji je samu sebe ponizila pokazujući nepošotavanje prema predstavniku države koja joj je po svemu najbliža.

Bonus video: Brnabić o Nedimovićevim farmerkama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare