Foto:Nemanja Jovanović

Kladionice su izbacile kvote uoči izbora 21. juna dajući veliku šansu Ani Brnabić da ostane na mestu predsednice Vlade Srbije. I dok je ponuda kladioničara za ministarska mesta raznolika i ide od Siniše Malog do Bake Praseta, u svim varijantama izostavljen je aktuelni ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade, Nebojša Stefanović.

Kladioničari su u listu za ministre u vladi svrstali čak i Acu Lukasa, epidemiologe, radikale, ali ne postoji nikakva šansa da se kladite na visokog funkcionera Srpske napredne stranke i aktuelnog ministra Stefanovića, jer njegovo ime uopšte nije u ponudi.

Ovo je posebno interesantno, imajući u vidu da je Stefanović jedan od najuticajnijih i najprepozantljivijih članova SNS.

Ostaje pitanje da li su kladioničari procenili da su afera „Krušik“, odnosno dokazi o umešanosti njegovog oca Branka Stefanovića, diploma nepostojećeg fakulteta bili dovoljni da Stefanovića izbace iz konkurencije za novi sastav Vlade Srbije.

Međutim, kladioničari vam nude listu drugih imena, te ukoliko biste da zaradite dodatni novac, imate opciju da se kladite na više njih.

Ko će biti novi premijer

Kvote za budućeg predsednika Vlade, koje je izbacila kladionica „Meridijan“, čine se najinteresantnijim. U ponudi je više od 20 imena javnih ličnosti, a pored aktuelne premijerke koja ima, prema ocenama kladioničara, najveće šanse da dobije novi mandat, tu su još i Miloš Vučević na koga je kvota 2.50, dok je nosilac liste SNS na  predstojećim izborima, Branislav Nedemović na trećem mestu sa kvotom 3.00, nako čega sledi Siniša Mali sa kvotom 5.00.

Interesatno da je odmah iza njih poslanik SNS u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović, koji prema ocenama kladioničara čak veće šanse od Ivice Dačića da postane prvi čovek Vlade. Kvota na Đukanovića iznosi 12, dok je na Dačića 15.

Pored aktuelnih članova Vlade, kladioničari će moći da tipuju i na prvog čoveka košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojše Čovića sa kvotom 99, njegovog kolegu iz fudbalske sekcije Zvezdana Terzića sa kvotom 1000, a između njih se nalazi i vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, čije šanse da postane premijer iznose 120.

Foto: meridianbet.rs

 

Listu kandidata za premijera dopunjavaju između ostalog i Ivan Tasovac (kvota 500)  Ivan Ivanović (5000), Novak Đoković(5000),  Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase (5000), Lazar Ristovski (5000) i Nenad Jezdić (5000).

Foto: meridianbet.rs

 

Ministarske pozicije: Favoriti Mali, Krkobabić, Dačić, u konkurenciji Čadež, Darija Kisić, Šapić, Kon i Nestorović

Ministarske pozicije u Vladi Srbije, ako je verovati kladioničarima, neće se mnogo menjati nakon izbora u junu.

Među prvim favoritima za fotelju ministra u narednom sazivu vlade, prednjače Siniša Mali sa kvotom 1.01 i Ivica Dačić sa 1.05. Za njima slede Maja Gojković, Rasim Ljajić i Aleksandar Antić sa kvotama 1.10.

Foto: meridianbet.rs

 

Među onima koji nisu do sada bili minstri, a čija se imena pominju, izdvajaju se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež (kvota 1.30), Darija Kisić Tepavčević (1.50), Aleksandar Šapić (3.50), pulmolog Branimir Nestorović(5.00), epidemilozi Predrag Kon(10) i Zoran Radovanović(51) i imunolog Srđa Jankovic(11).

Foto: meridianbet.rs

 

Visoke kvote za odlazak Lončara, Trivana, Vukosavljevića i Udovičića

Za ministara zdravlja Zlatibora Lončara kladioničari su odredili kvotu od 3.00 da će ostati u narednom sazivu vlade, dok za njegov odlazak nude kvotu od 1.30. Goran Knežević, ministar privrede, sudeći po ocenama kladioničara, takođe nema velike šanse da se nađe u novoj vladi. Za ostanak u ministarskoj fotelji za Kneževića je data kvota 3.40, a za gubitak ministarske funkcije ponuđena je kvota 1.20.

Vanja Udovičić takođe nije dobio visoku kvotu za opstanak u Vladi Srbije. Procena da će ostati ministar iznosi 4.00, a za njegov odlazak sa funkcije kladioničari nude svega 1.13. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ako je verovati kladioničarima, izvesno napušta zgradu u Nemanjinoj, što potvrđuje kvota od 1.05. Za njegov ostanak na funkciji kvota iznosi 6.00.

Zanimljivo je da je ispred svih pomenutih ministara iz aktuelnoh saziva Vlade Srbije bolje pozicioniran njen bivši član Ivan Tasovac, za čiji povratak u ministarsku fotelju je ponuđena kvota 2.80.

Foto: meridianbet.rs

 

Ko pobeđuje, a ko prelazi cenzus?

Klađenje na stranke koje će preći cenzus ove godine biće naročito zanimljivo kladioničarima, imajući u vidu da je on spušten na 3 procenta.

Za vladajuću i najveću partiju SNS, kladionice su procenile da će na narednim izborima osvojiti 61.01 odsto glasova, a kvota da će ići ispod ili iznad pomenute cifre iznosi 1.80.

Za SPS je prognozirano da će osvojiti 12.1 odsto glasova na izborima, a kvota da će ići iznad te cifre iznosi 1.90, dok za manji broj glasova kladionice nude kvotu 1.70.

 

 

Foto: meridianbet.rs

 

Pored pomenutih stranaka, kladionice predviđaju da će u parlament ući i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića(4.25 odsto), Pokret slobodnih građana (3.20 odsto) i Srpska radikalna stranka (3.10 odsto).

Pokret Metla 2020, kladionice vide na 2.2 odsto glasova, a kvote da će ići iznad ili ispod iznose 1.80 odsto. Ujedinjena demokratska Srbija, prema ocenama kladioničara, osvojiće 2.05 odsto glasova, a identična kvota (1.80) ponuđena je za veću ili manju cifru.

Pokret za obnovu Kraljevine Srbije nalazi se na proceni od 1.45 odsto glasova, a Zvetnici na 1.35 odsto osvojenih glasova.

Ukupnu izlaznost na predstojećim izborima, prema ocenama kladioničara, iznosiće 52.51 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare