Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović napustio je večeras studio RTS-a u toku debate u emisiji "Četvrtkom u 9", poručivši da neće više da učestvuje u prividu debate i da rukovodstvo RTS-a mora da podnese ostavke.

„Tražimo medijske i institucionalne odgovornosti. Medijske se odnose na to da Pink i Hepi ostanu bez nacionalne frekvencije, REM da bude počišćen, da se ukinu rijalitiji, da štampani mediji koji seju zlo i mržnju budu kažnjeni, da rukovodstvo javnog servisa podnese ostavke. Institucionalna se odnosi na sve one predstavnike ministarstava koji nisu podneli odgovarajuće mere. Dakle smena Gašića, Vulina i potvrđivanje ostavki“, naveo je Zelenović i rekao da su ovo građani koji su izašli i da oni traže ljudske stvari.

Zelenović je naveo da „živimo u hororu od 3. maja“ i da „ovako dalje ne može“ i pozvao građane da izađu sutra na mirne proteste i da se bore za „vrednosti od kojih nećemo odustati“.

„Nećemo učestvovati u prividu debate, nećemo učestvovati u prividu nekakvog dijaloga u kome će se stvari rešiti. Stvari će se razrešiti ispunjenjem zahteva protesta. Ne želimo da se ponovi Ribnikar, ne želimo da nam se ponovi Mladenovac, ne želimo da nam se ponove Odžaci ili bilo šta od toga“, naveo je Zelenović.

On je zatim izrazio svoje najdublje saučešće žrtvama i roditeljima i naveo da ne želi da učestvuje u debati dok se ne ispune zahtevi sa protesta, nakon čega je rekao da će napustiti emisiju.

„Jedanaest godina ja pozivam na debate. Jedanaest godina hoćemo da pričamo i sad kad se desilo ovo – imamo privid parlamenta. Ja u ovoj radnji više neću da učestvujem i zato ću napustiti studio RTS-a. Rukovodstvo RTS-a mora da podnese ostavke“, zaključio je Zelenović i napustio studio.

***

BONUS VIDEO Tepić ućutkala Orlića na RTS-u: Ljudi koji dolaze na proteste ne sanjaju Meklarene i da žive život kumova i kumića Aleksandra Vučića – žele normalan i bezbedan život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare