Protest u Odžacima Foto:N1

U Odžacima protest roditelja i meštana nakon događaja koji je potresao ovu malu opštinu, kada se saznalo da je pedagoški asistent u vrtiću Poletarac polno uznemiravao veliki broj dece koja pohađaju taj vrtić. On je uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana, a direktorka ustanove podnela je ostavku.

Današnji protest je treći po redu koji organizuju roditelji dece iz vrtića Poletarac i meštani Odžaka. Oni traže odgovornost onih koji su zaposlili osobu koja je iskorišćavala dečake za pornografiju, ali traže dokaz o stručnoj spremi navodnog vaspitača, na osnovu koje je uopšte zaposlen.

Protest u Odžacima Foto:N1

Naime, jedan dečak star četiri godine prijavio roditeljima da ga je nagog fotografisao mladić koji je u vrtiću bio zaposlen kao pedagoški asistent i zbog toga su roditelji odlučili da provere o čemu se radi, javlja N1.

Nakon što je vaspitač uhapšen u njegovom telefonu pronađeno je mnoštvo fotografija i snimaka nage dece iz vrtića.

Mediji su prenosili da je u međuvremenu, broj prijava roditelja za polno uznemiravanje njihove dece ne samo dvocifren već da je takvih prijava više od 20.

Roditelji i danas traže da se poveća bezbednost dece u vrtićima.

PROČITAJTE JOŠ

Tinja Šipoš kaže da traže da se poveća broj nadornih kamera, da se postavi čovek kao obezbeđenje na ulazu, da se legitimišu osobe koje ulaze i izlaze, da vaspitači povedu računa šta se dešava u sobicama, da deca ne ostaju bez nadzora vaspitača… Ona kaže da vaspitači u tom mestu rade divan posao sa decom, ali da je napravljen propust na koji oni, kao roditelji, ne mogu da zažmure.

Direktorka predškolske ustanove Poletarac u ponedeljak je podnela ostavku i to deset dana nakon što se saznalo da je pedagoški asistent seksualno uznemiravao dečaka u vrtiću, kao i dva protesta roditelja koji su usledili kada je slučaj dospeo u javnost.

Predškolsku ustanovu „Poletarac“ posetila je i nadležna prosvetna inspekcija, a pokrajinski ombudsman najavio je kontrolu na sopstvenu inicijativu.

BONUS VIDEO: Kisić o patrijarhu Porfiriju: Mislili smo da će rešiti neke slučajeve pedofilije a to se i dalje zataškava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare