Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da narastuće krize i sukobi u svetu čine komplesknom i teškom brobu za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Zbog toga, Stefanović poziva na jedinstvo i kaže da je u toj borbi potrebno pružiti podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Oduvek je Srbija bila na raskršću puteva, preplitali su se na ovim prostorima interesi velikih sila kroz celu našu istoriju i nikada borba za samostalnu i nezavisnu Srbiju i donošenje odluka isključivo u interesu našeg naroda nije bila laka. Baš tako je i danas. Narastajuće krize u vezi sa osnovnim životnim potrebama, od hrane do energenata, sa kojima se suočava ceo svet, uz sve očiglednije sukobe interesa velikih sila, situaciju čine još kompleksnijom, a borbu za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji izuzetno teškom“, rekao je Stefanović.

On je naglasio, da Srbiju u ovim izazovnim vremenima, punim pritisaka „vodi čovek kome je jednako stalo i do očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje i do očuvanja srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini“.

„Vodi je Aleksandar Vučić, koji zna da jednog bez drugog nema, niti ga može biti. Čovek koji se neće junačiti sa beogradskih ulica, pričajući velike prazne priče, jer zna da to neće obezbediti miran san našem narodu na KiM, ali čovek koji je dovoljno snažan lider, koji neće dozvoliti nove pogrome Srba i sa kojim velike sile danas razgovaraju, poštuju stavove i odluke Srbije i kada im se ne sviđaju. Lider koji ne obećava kule i gradove uz pomoć čarobne lampe, već donosi teške odluke, čiji su rezultati novi auto-putevi, bolnice, škole, fabrike, jaka Vojska Srbije, veće plate i penzije i ekonomski sve jača Srbija. Državnik čije su posete regionu usmerene na razvoj saradnje i napredak svih, ali uz obaveznu dobrobit i poštovanje našeg naroda. Čovek koji radi neumorno, traži i nalazi rešenja i za one probleme koje su mu drugi ostavili u nasleđe, ali i za krize koje nije izazvala Srbija“, rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je zato „naša obaveza da mu pružimo najveću moguću podršku i u ovim teškim danima u kojima se bori da naša Srbija ostane na svojim zacrtanim putevima, jedinim na kojim može imati sigurnu sadašnjicu i nastaviti da gradi budućnost u kojoj će nam se deca rađati i živeti u miru i blagostanju u svim krajevima Srbije“.

Zato je danas, kako je naveo, uoči predsednikovog obraćanja u Skupštini Srbije, važno podsetiti sve u Srbiji na značaj jedinstva u ovoj borbi, jer je to borba svih nas, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO: Koga štiti Nebojša Stefanović, a ko štiti njega?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare