Nebojša Novaković / FOTO: Screenshot

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je da DS osuđuje upad vođe Srpske desnice Miše Vacića na izložbu u Centru za kulturnu dekontaminaciju i zahteva od nadležnih da protiv Vacića pokrenu sudski postupak kako bi taj "pajac" Aleksandra Vučića zadužen za promovisanje najnižih strasti bio kažnjen.

On je naveo da otimanje mikrofona i prekid izložbe od strane ljudi koji promovišu međunacionalnu mržnju nažalost nije nešto što do sada nismo viđali u našem društvu, ali izražavaju zabrinutost zbog toga što se to događa i danas, nekoliko decenija posle eksplozije nacionalne mržnje.

„Poslednji Vacićev ispad samo je još jedan dokaz da ostvarivanje mira u regionu, iskrenog pomirenja i saradnje na ovim prostorima ne može biti dok su na vlasti oni koji su i učestvovali i podstrekivali na građanski i nacionalni rat u bivšoj Jugoslaviji. DSje i danas na istom antiratnom i antišovinističkim stavu, kao i pre 30 godina. Spremni smo da branimo vrednosti pomirenja, obnove poverenja i saradnje među narodima i državama koje bi i Srbiju i čitav region učinile boljim i sigurnijim za život svih građana u ovom delu sveta“, naglasio je Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare