U nizu sramotnih i skandaloznih komentara Nebojše Krstića, analitičara bliskom svakom vladajućem režimu, poslednji tvit ipak je podigao lestvicu na neslućeno pogan nivo. Krstić je, naime, tvitovao o nezapamćenoj tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a način na koji je to učinio ujedinio je javnost u besnim osudama ovog "pisanija".

Godinama Krstić ne krije da je blizak idejama vladajuće SNS, zdušno je braneći na svakom koraku: od Tvitera, preko 24/7 gostovanja na Pinku ili u izjavama koje svakodnevno daje na televizija s nacionalnom frekvencijom.

Ni tragedija prilikom masovnog ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“ nije bila dovoljan razlog da Krstić barem jednom zaćuti. Ne, Krstić je nastavio po starom. Samo još gore.

Nebojsa Krstic
Nebojša Krstić Foto:FoNet/Aleksandar Mijailović

Šta se to desilo i zašto bi Krstić morao makar da se izvini?

Deda devojčice A. B. koja je ubijena u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, Slobodan Raičević, uključio se telefonski u emisiju „Utisak nedelje“ i rekao da su se predsednik Vučić, premijerka Brnabić i Siniša Mali „izigravali sa bolom“ porodica ubijenih.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ona je prva nastradala, bila je dežurna, sa drugaricom je nastradala i čika Dragan koji je sa njima bio prisutan. Taj monstrum je uleteo i prvo je ubio moju ljubimicu“, rekao je on.

Radičević je u „Utisku nedelje“ naveo da će predsednik vladati „dugo, dok on bude hteo“ i glasao za predlog u „Utisku“ o premijerki Ani Brnabić koja se slikala sa Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim i fotošopirala njih troje u devetoro.

Pročitajte još...

„Glasam i za ovo troje kerbera koji su se slikali i pretvorili sliku u devet. Malo im je bilo troje, nego devet kerbera, izigravali su se sa našim bolom. Bio sam i u šetnji i nisam primetio nijedan incident da se desio. Sve je to izgledalo organizovano ako Bog da, i sledeći petak isto tako da bude“, naveo je on komentarišući protest „Srbija protiv nasilja“.

Kao da ovo uključenje da se svi još jednom zamislimo i prisetimo jednog od najtežih trenutaka u istoriji države, ali je Krstić odlučio da bol produbi, a svoju sramotu dovede do neverovatnih granica.

Nakon što je N1 objavio ovu izjavu na Tviteru, Krstić je reagovao i odgovorio u sramotnom, neukusnom i neljudskom stilu.

„Mislim da je deda zaveden propagandom i lažima koje čuje na N1“, naveo je Krstić je na Tviteru, da bi nakon toga isti status i obrisao.

Foto: Printscreen

Ipak, to je bilo nedovoljno budući da su korisnici ove društvene mreže „printskrinovali“ njegovu objavu, pa je sramota Krstića ostala za „vjek i vjekova“.

Krstić godinama u javnim nastupima brani politiku aktuelne vlasti, iako nema informacija da je formalni član SNS. Poslednjih dana povećao je broj svojih pojavljivanja na medijima, pa ga građani svakodnevno mogu videti kako komentariše dešavanja oko Ribnikara, protesta građana ili bilo šta što je u vezi sa društveno-političkim dešavanjima u zemlji.

Foto: Printscreen/Tv Pink

Bonus video: Utisak Nedelje – roditelj deteta iz skole Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare