Foto: Ne davimo Beograd

Lokalna grupa aktivista i aktivistkinja Inicijative Ne davimo Beograd sa Starog grada, danas je sprovela akciju čišćenja dela Dunavskog keja kod Kule Nebojša. Ovom prilikom je sa zelene površine uklonjeno 100 džakova punih smeća.

„Našoj najavi čišćenja neposredno se odazvala i gradska služba. Naime, nakon višemesečnog ignorisanja nagomilanog đubreta u ovom delu grada, JKP Gradska čistoća je juče naprasno rešila da se pozabavi ovim problemom. Tim povodom se na svom fejsbuk profilu oglasio i predsednik opštine Radoslav Marjanović pohvalivši brzu reakciju pomenutih službi. Iako nam je drago da su gradske službe želele da nam smanje posao, ono što zabrinjava je zanemarivanje ovog problema koji je tek posle dugoročnog upozoravanja i molbi građana i građanki donekle rešen“, rekao je koordinator opštinske grupe Stari Grad iz Ne davimo Beograd.

On dodaje:

„Nama je sa jedne strane jako žao zato što je bilo potrebno da se angažuje ceo komšiluk da bi se nadležni naterali da rade svoj posao, ali sa druge strane nam je drago da se to desilo. Nakon intervencije JKP Gradska čistoća mi smo sakupili oko 100 dzakova đubreta, tako da smo zajednički detaljno očistili prostor. Ovo je dokaz da kada naprednjačkim vlastima zasmeta reakcija građana, odjednom javne službe mogu da reše dugogodišnji problem. Više bismo voleli da JKP Gradska čistoća radi svoj posao redovno, a ne samo kad se moćnici uplaše za svoj rejting“ – poručio je Stevanović.

Inače, Ne davimo Beograd često organizuje akcije čišćenja komšiluka, a već u sutra, u nedelju je najavljeno novo okupljanje komšija i čišćenje na Miljakovcu, u ulici Vareška 4, kod robne kuće.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare