Foto:Ne davimo Beograd

Povodom saopštavanja novih članova Vlade Republike Srbije od strane Aleksandra Vučića, inicijativa Ne davimo Beograd istakla je transparent "Nova Vlada - Stara beda" ispred Narodne Skupštine, mesta koje će, kako su istakli iz Inicijative, ponovo pripadati svima nama. Nemamo nikakve sumnje da će nova Vlada nastaviti putem destrukcije naše države, vođena jedino interesom kriminalne političke elite, saopštio je ovaj pokret.

U saopštenju dostavljenom medijima, Inicijativa navodi da je nelegitimni predsednik birao sinoć potpuno nelegitimno članove nove nelegitimne Vlade.

„Sve u vezi sa vladajućom strankom je nelegitimno i tako će ostati sve dok im ne kažemo – dosta. Nova Vlada neće imati nikave veze sa voljom građana. Novi ministar prosvete uvodiće nova dualna obrazovanja i siromašnu decu za male pare nastaviti da prodaje stranim investitorima. Novi ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja nastaviće da siromašnim roditeljima oduzima decu i dodeljuje ih sitnim partijskim službenicima. Novi ministar zdravlja nastaviće da seje smrt istovremeno nam oduzimajući osnovne slobode. Nova ministarka saobraćaja nastaviće da gradi puteve do vikendica partijskih moćnika. Novi ministar policije nastaviće da hapsi sve ljude koji se usude da glasno kažu ono što misle, a novi ministar vojske nastaviće da ponižave svakog vojnika koji časno služi ovoj državi“, navode iz Ne davimo Beograd.

Kako su dodali, nikakve veze buduća Vlada neće imati sa narodnom voljom i bojkot izbora konačno je, kako kažu, sve ogolio.

„Srpska napredna stranka je partija koja se prema ovoj državi i njenim građanima ponaša kao prema resursima koje treba iskorisistiti za lično bogaćenje. Nelegitimna vlada nije naša Vlada i zato će svaka njihova odluka biti čista tiranija. Kada nas budu zatvarali zato što ne poštujemo policijski čas, ne smemo zaborativi da nismo nigde pogrešili i da je to čin čiste tiranije. Kada nam budu pretili zato što tražimo dostojanstvenu platu, ne smemo pomisliti da je nismo zaslužili i da novca nema. Kada nam budu sekli šume, ne smemo poverovati da ćemo od toga imati bilo kakvu korist“, kažu iz inicijative i pozivaju građane i građanke da im se pridruže u borbi protiv, kako su rekli, ovakvog sistema.

Foto:Ne davimo Beograd

„Inicijativa Ne davimo Beograd će svim sredstvima, protestima, akcijama, tužbama, prijavama, analizama, događajima u komšilucima, kontrolom izbora i učešćem na njima, pružiti otpor kriminalnoj naprednjčkoj eliti i izboriti se da vratimo našu državu iz njihovih kandži u ruke građana“, zaključili su iz Ne davimo Beograd.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar