Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd zatražio je danas od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da objasni u kom svojstvu koristi vozilo sa oznakama grada za sopstvene potrebe, odnosno brendirano sa njegovom ličnom promotivnom kampanjom.

„Zahtevamo da Goran Vesić odogovori da li je on lično dobio na poklon vozilo ili grad Beograd? Ukoliko je poklon učinjen Goranu Vesiću, on je, kao javni funkcioner bio dužan da u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije pismeno obavesti organ javne vlasti u kome je na javnoj funkciji u roku od 10 dana od prijema poklona“, dodaje se u saopštenju.

Ako je poklon učinjen Gradu, dodaje se u saopštenju, zahtevamo od Gorana Vesića da objavi ugovor po kome je poklon napravljen i šta je pravni osnov takvog poklanjanja.

„Dok sa jedne strane traju pregovori oko izbornih uslova, gde su funkcionerska kampanja i netransparentno trošenje sredstava u kampanji jedni od glavnih problema navedenih od strane svih učesnika, Goran Vesić provodi na očigled javnosti, upravo ove dve nedozvoljene radnje“, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO Vesić mobilnom kancelarijom po lajkove građana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar