Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pozivu Inicijative Ne davimo Beograd i Građanskog fronta "Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature" večeras se ponovo pridružio veliki broj građana i građanki iz preko 30 gradova širom Srbije, saopšteno je iz Inicijative Ne davimo Beograd.

U saopštenju se navodi da je nesvakidašnji protest koji se dešava iz domova zbog opasnosti od Covid-19 pandemije, „uspeo da za dva dana da okupi veliki broj ljudi koji su sa svojih balkona i prozora bukom, muzikom, trubama, pištaljkama i udaranjem u lonce poručili da će se boriti za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju“.

„Inicijativa Ne davimo Beograd poziva gradjane da za sutrašnju akciju „Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature“ uključe svoje komšije, pozovu svoje prijatelje, kako bismo što snažnije poručili da će se Srbija boriti protiv diktature“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd je snimke uživo sa protesta iz različitih delova Beograda postavila i na svom nalogu na Fejsbuku.

Protesti „Bukom protiv diktature“ nastali su nakon poziva Inicijative Ne davimo Beograd da u nastavku aplauza u 20.00 sati, namenjenom zdravstvenim radnicima, građani bukom pokažu da su „protiv diktature“, i ovaj protest počinje u 20.05 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare