Širom Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, i večeras su se sa terasa i prozora brojnih domova mogli čuti zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana vidno nezadovoljnih aktuelnim stanjem u državi.

Reč je o protestu građana, koji je pokrenula Inicijativa Ne davimo Beograd pod nazivom „Digni glas: Bukom protiv diktature!“, započetom u nedelju i to odmah nakon aplauza podrške medicinskim radnicima i njihovoj požrtvovanosti u borbi protiv koronavirusa.

Sem Beograda, buka se večeras mogla čuti i u ostalim gradovima Srbije, koji su se priključili ovom performansu. Pogledajte kako je to izgledalo širom zemlje:

Inače, u prestonici su se večeras, kao i prethodnog dana nakon 20.00 sati, čuli zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana, koji ovim načinom nastoje da izraze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Srbiji, ali i zbog rastućeg uticaja predsednika države Aleksandra Vučića u uslovima pandemije koronavirusa.

Ovakva se „buka“ večeras čula u pojedinim delovima Beograda:

Podsetimo, iz Inicijative Ne davimo Beograd navode da ovim performansom žele da pokažu da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači. Kako dodaju i narednih večeri će se nastaviti sa ovom akcijom i pozivaju sve građane da im se priključe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare