Dobrica Veselinović i Radomir Lazović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je da je današnja izjava premijerke Ane Brnabić, da je vlada Srbije blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom "Rio Tinto", "još jedna manipulacija" i da Srpska napredna stranka (SNS) njome "kupuje vreme do izbora".

Oni su u saopštenju ocenili da takve izjave služe „da se na kratko umire nezadovoljni gradjani, ali da se ne odustane od štetnog projekta i da će se, ukoliko SNS pobedi na izborima, nastaviti i sa Rio Tintom i sa sečom Košutnjaka i sa izgradnjom gondole na Kalemegdanu i drugim štetnim projektima“.

Pročitajte još...

„Veliko nezadovoljstvo gradjana zbog nasilja koje nad Srbijom vrši najviši državni vrh i kompanija Rio Tinto, dovelo je do zastoja u sprovodjenju ovog projekta, ali jedina šansa da se zaista zaštitimo jeste da smenimo Srpsku naprednu stranku sa vlasti. SNS je direktni partner Rio Tinta i saučesnik u trovanju Srbije“, ocenio je aktivista tog pokreta Radomir Lazović.

Iz tog pokreta su ocenili da oprečne izjave o obavezujućim dokumentima koje daju predstavnici vlati „jasno pokazuju da se tim ljudima ne može verovati i da će oni iskoristiti svaku priliku da sa Rio Tintom, kao i sa drugim štetnim projektima, nastave posle izbora“.

Brnabićeva je ranije danas rekla da je Vlada Srbije „vrlo blizu“ da ispuni sve zahteve vezane za iskopavanje litijuma u Srbiji i povuče sve dozvole koje je dobila kompanija „Rio Tinto“, ali da je pre toga potrebno da se uradi procena „koliko će država biti dužna“ zbog toga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar