požar na deponiji Vinča Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd danas je najoštrije osudio zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji je, kako je saopštio, svojim izjavama pokušao da umanji ozbiljnost požara na deponiji Vinča, umesto da se obrati građanima sa jasnim razlozima kako je do požara došlo i uputstvima za smanjenje rizika po stanovništvo.

U saopštenju se navodi da nadležne institucije moraju da objasne šta je uzrok velikog požara i da odmah, bez odlaganja proglase vanrednu situaciju i objave uputstva za ponašanje građana u toku esktremno velikog zagađenja vazduha.
„Ovakav požar neće biti moguće ugasiti danima, pa se očekuje kontinuirano izlaganje građana zagađenju“, ocenio je Ne davimo Beograd.

Pročitajte još...

„Sve merne stanice u Beogradu juče i danas pokazuju velike vrednosti zagađenja praškastim materijama, PM česticama, ali najopasnije kancerogene materije, kao što su furani i dioksini, koji nastaju kao posledica požara, u Srbiji se ni ne mere. Zbog ovoga je jako važno da građani imaju jasne i pravovremene smernice kako da se ponašaju“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar