Dobrica Veselinović Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Dobrica Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Navodi Veljka Belivuka na saslušanju o umešanosti u rušenje u Savamali i drugim kriminalnim radnjama koje je njegov klan obavljao nesumnjivo govore o umešanosti vrha Srpske napredne stranke i njenih satelita u brojne kriminalne poduhvate i korišćenje kriminalnih grupa i klanova u svakodnevne poslove", saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

„Jasno je da se operacija obima kakva je viđena u noćnom rušenju u Hercegovačkoj ulici u Beogradu kada je grupa od tridesetak maskiranih osoba uz pomoć teške mehanizacije rušila objekte po Savamali, vezivala prolaznike i otimala im telefone, ne bi mogla desiti koordinacije policije, gradskih službi i naloga iz vrha vlasti“, piše u saopštenju NDBG.

Kako navode u tom pokretu, sada je i više nego očigledno da je u rušenje u Savamali na terenu bio „umešan kriminalni klan Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, a sve uz direktnu naredbu Siniše Malog, Gorana Vesića, Nikole Nikodijevića, i amin Aleksandra Vučića i ostalih ljudi iz vrha Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije“.

„Ne davimo Beograd od 2016. godine insistira na rasvetljavanju ovog slučaja, i neće odustati dok se odgovorni ne privedu pravdi. Naredni korak u tome je smena režima Srpske napredne stranke na izborima u aprilu“, saopštili su iz NDBG.

Kako je portal Nova.rs objavio, uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić, saslušani su u ponedeljak u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda.

BONUS VIDEO Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar