višnjica vikendice
Radomir Lazović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inicijativa Ne davimo Beograd danas je povodom oglašene prodaje hotela "Dom" koji se nalazi u neposrednoj blizini Kliničko-bolničkog centra (KBC) Srbije, predložila da se taj objekat iskoristi za smeštaj obolelih od koronavirisa u skladu sa preporukama stručnjaka i doktora iz inicijative Ujedinjeni protiv kovida.

Prednosti ovog rešenja su što sobe u ovom hotelu imaju po jedan ili dva ležaja, svaka soba ima kupatilo, hotel je bliži lekarima iz KBC koji mogu da obiđu pacijente i ukoliko se pogorša zdravstvena slika, oni mogu brzo biti prebačeni na lečenje u bolnicu, navela je Inicijativa u saopštenju.

Incijativa smatra da bi objekat, s obzirom da je u vlasništvu grada, bio idealan kao ogledni primer i model za kasnije, kako da grad i država eventualno sarađuju u cilju suzbijanja pandemije kovid-19.

Takođe, Ne davimo Beograd zahteva od trenutne gradske administracije u Beogradu da odustane od trenda rasprodaje objekata, zgrada i stanova u javnom vlasništvu.

Umesto rasprodaje, grad bi trebalo da uspostavi registar prostora u javnom vlasništvu i po potrebi promeni im namenu, tako da odgovaraju potrebama građana i zajednice u kojima se nalaze, u ovom slučaju to bi mogle biti bolnice, a u nekim drugim slučajevima objekti koje koristi zajednica, predložila je Inicijativa.

Hotel „Dom“ nalazi se na adresi Kralja Milutina 54, površine je 1.740,93 kvadratna metra, a početna cena je nešto viša od 2.200.000 evra. Javno nadmetanje je zakazano za ponedeljak u 10 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar