Podeli:
Foto:BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem danas u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

EU, koja je posrednik, najavila je da će se nastaviti razgovori o temama pokrenutim na poslednjem sastanku na visokom političkom nivou, održanom 7. septembra u Briselu.

“Radi se o aranžmanima o nevećinskim zajednicama i rešenju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine, što je deo pravno obavezujućeg sporazuma”, rekao je portparol EU Peter Stano.

Pročitajte još...

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je na Tviteru da će se na današnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima, ali ne i o Zajednici srpskih opština, na šta je na istoj društvenoj mreži reagovao Ðurić i poručio da će prva tačka dnevnog reda tokom današnjeg dijaloga u Briselu biti Zajednica opština sa srpskom većinom.

“Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedan i po godina”, napisao je Ðurić na tviteru.

Komentari

Vaš komentar