Miroslav Lajčak Foto:BETAPHOTO/European Council/Mario Salerno/MO

Specijalni izaslanik EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, napisao je na društvenoj mreži Tviter da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači u Briselu diskutovati o pravima manjina, odnosno o njihovim finansijskim potraživanjima.

„Predsednik Vučić i premijer Hoti saglasili su se da će njihovi pregovarači slediti rešavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za manjinske zajednice. Obe teme su veoma kompleksne,  zbog toga ćemo sutra razgovarati o finansijskim zahtevima i aranžmanima za manjinske zajednice“, napisao je Lajčak na Tviteru.

Podsetimo, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, izjavio je nedavno da je krajnje vreme da posle 10 godina proces dijaloga Beograda i Prištine uspešno privede kraju.

Pročitajte još...

“Danas je tačno 10 godina otkako je Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozdravila spremnost Evropske unije da posreduje u procesu dijaloga Beograda i Prištine. Krajnje je vreme da on bude uspešno priveden kraju”, istakao je Lajčak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare