Viola Fon Kramon
Viola Fon Kramon Foto:N1

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon-Taubadel reagovala je na današnju posetu nekadašnjeg američkog diplomate Ričarda Grenela prelazu Merdare i demantovala njegovu izjavu da je taj prelaz izgrađen pomoću Vašingtonskog sporazuma.

„Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito“, reagovala je Fon Kramon na objavu Ričarda Grenela gde on navodi da je Tramp ovaj prelaz stavio u funkciju kao deo sporazuma o ekonomskoj normalizaciji koji je potpisan u Vašingtonu.

Prelaz Merdare je izgrađen pomoću šest miliona evra, odnosno novca poreskih obveznika Evropske unije, odgovorila je na društvenim mrežama Fon Kramon.

„Sledeći put umesto preimenovanja jezera Gazivode, donesite neki novac“, rekla je Fon Kramon.

Grenel je ranije danas na društvenim mrežama podelio slike sa prelaza Merdare i tom prilikom je naveo da je Donald Tramp ovu novu stanicu na prelazu Merdare stavio u funkciju kao deo Vašingtonskog sporazuma.

Nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel je prethodnih dana, nakon posete Albaniji, boravio na Kosovu gde je, kako je naveo, boravio u svojstvu privatnog građanina, a ne člana američke administracije.

Bonus video – Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare