Aleksandar Vučić na RTS gost Nada Gogić
Foto: prtscr RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će nastavak dijaloga između Beograda i Prištine biti 10. decembra na tehničkom nivou, a razgovaraće se o imovini i finansijskim zahtevima.

Specijalni izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je odlično definisao da je dijalog „dug i krivudav put“, rekao je Vučić, dodajući da je pozicija Nemačke po pitanju Kosova i Metohije i nakon današnjeg razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel, nepromenjena.

„I naša pozicija je nepromenjena, ali u taktičkom smislu videćemo kako da određene stvari pomeramo da bismo obezbedili povoljnu poziciju za našu zemlju”, rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje da li će se u Briselu razgovarati o temama koje su na agendi ili će se strane držati svojih zahteva, Vučić je naveo da je i to razgovor.

„Bar da znamo da ne možemo da se razumemo”, naveo je  predsednik Srbije.

Napominje da su odnosi u Prištini još kompleksniji nakon odlaska njihovih bivših lidera u Hag i da sada predsednici hoće da budu i Vjosa Osmani i Ramuš Haradinaj i Mustafa…

Vučić je podsetio da je Priština potpisala da će formirati Zajednicu srpskih opština i da do sada ništa nije uradila po tom pitanju.

„Kosovski političari otvoreno kažu da im ne pada na pamet da to urade. Mi da prihvatimo neka važna rešenja dok oni ne ispune tu obavezu, to je nemoguće“, zaključio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare