Foto: Printscreen/YouTube/Lokalne novine

Filip Radovanović, Obrenovčanin koji je prethodnog dana upao automobilom u Prihvatni centar za migrante u tom mestu, predsednik je Komisije veća opštine Obrenovac za saradnju sa omladinom i udruženjima, aktvista vladajuće Srpske napredne stranke i član desničarskog pokreta Levijatan.

Kako saznaje portal Nova.rs, Radovanović već duže vreme obavlja funkciju predsednika Komisije veća opštine Obrenovac za saradnju sa omladinom i udruženjima, a ujedno radi kao zaposleni i u JP Sportsko-kulturni centar Obrenovac.

Na te funkcije, imenovan je kao kadar SNS, a član pokreta Levijatan je postao, prema rečima naših izvora, tek po formiranju opštinskog odbora ove ultardesničarske organizacije u Obrenovcu.

Prethodne večeri u njegovu odbranu stao je i predsednik Levijatana Pavle Bihali, koji je potvrdio da je reč o njihovom članu.

Iako je zvanično pripadnik druge politčke grupacije, Radovanović je veoma aktivan u podršci aktuelnoj vlasti, kako putem društvenih mreža, tako i terenskim radom.

Pre sedam dana, zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, Radovanović je učestvovao ponovonom otvaranju parkova i igrališta, koja su bila zatvorena zbog širenja pandemije koronavirusa.

Po svemu sudeći, Miroslav Čučković ne zamera mnogo svom saradniku upad u prihvatilište za migrante, što se može videti u jednom od tvitova koje je lajkovao, a gde se, pored toga što se brani Radovanovićev postupak, predstavnici aktuelne vlasti nazivaju pogrdnim imenima. Čučković je nakon određenog vremena uklonio svoj lajk sa ove objave.

Tw/Printscreen
Printscreen tw

Radovanović se ranije obraćao javnosti  ispred JP Sportsko-kulturni centar Obrenovac, predstavljajući program Doma kulture Obrenovca.

Upad u Prihvatilište za migrante nije prvi slučaj gde Radovanović diskriminiše određenu grupu ljudi. On je početkom februara objavio na svom Instagram profilu fotografiju osobe sa smetnjama u razvoju, koju je okarakterisao kao opasnu po okolinu.

Nakon sinoćnjeg incidenta, vojna policija je predala Filipa Radovanovića pripadnicima MUP na dalje postupanje i procesuiranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare