Goran Vesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Beogradski odbor Narodne stranke saopštio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u naselju Mirijevo u opštini Zvezdara otvorio dečije igralište u neposrednoj blizini divljeg kanalizacionog ispusta, pa deca ne mogu da se igraju zbog nepodnošljivog smrada koji se širi okolinom.

„Pitam Vesića kome je pala na pamet ideja da na kanalizaciji gradi igralište? Igralište je napravljeno u Šejkinoj ulici u donjem delu Mirijevskog potoka, koji je pretvoren u nelegalni kanalizacioni ispust zbog nebrige gradske vlasti, a pre 20 godina mogla je da se pije voda iz tog potoka“, rekao je predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara Vid Ninić u programu „Otvoreno“.

Ninić je naveo da se nepodnošljiv smrad od kanalizacije širi i u naselju Gornje Mirijevo, a da je kritično mesto i Zvezdarska šuma, koja je leglo prljavštine.

„Ako nadležne službe nešto ne preduzmu, skupićemo se i blokiraćemo ulice. Šta će nam nacionalni stadioni ako ne možemo da izađemo iz kuće zbog smrada“, rekao je Ninić.

On je istakao da je kanalizacija najveći problem u opštini Zvezdara, koju čini 17 mesnih zajednica, a pet je ugroženo nedostatkom kanalizacione mreže – Severni bulevar, Staro Mirijevo, Veliki Mokri Lug, Mali Mokri Lug i Novo Mirijevo.

Pročitajte još...

„Problem kanalizacije postoji i u stambenom delu Mirijeva, u ulicama Mihaila Bulgakova i Marije Crnobori, gde su kanalizacioni ispusti iz stambenih zgrada protivzakonito pušteni u Mirijevski potok, što je van svake pameti“, rekao je Ninić.

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović rekao je da je nelegalna gradnja uzrok problema sa kanalizacijom, jer „divlje izgrađeni objekti“ nemaju legalne priključke na kanalizaciju, pa se fekalne vode izlivaju u Mirijevski potok.

„Funkcioneri SNS-a uzimaju mito za nelegalnu gradnju i opštinske i gradske inspekcije ćute. Zvezdara i ceo Beograd su pune takvih lokacija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje borbu protiv mafije, a mafija ne reaguje, jer zna da od te borbe nema ništa“, rekao je Pavlović.

„Dozvoljava se nelegalna gradnja, a ne prilagođava se infrastruktura i naselja više ne mogu da podnesu toliki priliv stanovništva. Кorumpiranoj vlasti SNS-a nije važno kako će ljudi živeti, nego da uzme novac za nelegalnu gradnju, njih nije briga da li će biti saobraćajne gužve i da li će smrdeti kanalizacija“, dodao je Pavlović.

Odbornica Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković ukazala je na problem zagušenosti saobraćaja u opštini Zvezdara, i navela da je jedino rešenje gradnja Mirijevskog tunela.

„Tunel dužine 580 metara bi bio izgrađen od Ustaničke do Ulice Matice srpske i u velikoj meri bi rešio problem saobraćaja, jer bi skratio vezu Mirijeva sa Bulevarom kralja Aleksandra i vezu sa Čukaricom i Novim Beogradom“, rekla je Lipovac Tanasković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare