Doktorka Divna Simović Šiljković Foto:N1

Narodna stranka osudila je večeras pretnje doktorki Divni Simović Šiljković, zaposlenoj u domu zdravlja u Gornjem Milanovcu i poverenici Narodne stranke u tom gradu, koja je dobila upozorenje pred otkaz zato što je podržala ekološke proteste i učestvovala u blokadama.

„Zaštitićemo Divnu Simović Šiljković od čisto političkog progona koji sprovodi uplašeni i sve nervozniji režim Srpske napredne stranke (SNS). Režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića je pojačao kampanju širenja straha i na meti su svi građani koji kritički misle i deluju i ne slažu se sa politikom SNS-a“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Povezane vesti:

Narodna stranka piše da se vlast, nakon prebijanja motkama i čekićima i kućnih poseta policije građanima koji su učestvovali na protestima, kao i slanja prekršajnih prijava učesnicima blokada, odlučila da preti otkazima i lekarima koji javno kritikuju vladajuću politiku, „i to dok lekari i medicinske sestre masovno napuštaju Srbiju, koja nema dovoljno medicinskog osoblja“.

„Divna Simović Šiljković je građanima Gornjeg Milanovca poznata kao ugledna doktorka, koja je prošle godine pet meseci u kovid režimu lečila zaražene virusom korona, a dnevno obavlja najviše pregleda, oko 70. Narodna stranka će zaštititi doktorku Divnu od progona svim političkim i pravnim sredstvima“, dodaje se.

Narodna stranka je naglasila da su „hrabri građani noćna mora uplašenog Vučića i njegovog režima“ i najavila da će svi koji danas „proganjaju ljude“ biti suočeni sa revanšizmom i da će odgovarati pred zakonom „zbog progona koji sprovode u ime vlasti“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar