Beogradski metro pocetak radova protest Makisko polje
Radmila Vasić, Makiško polje početak radova Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković pozvala je danas gradjane, stranke i organizacije da se udruže u borbi protiv kako je navela, namere vlasti da gradnjom metroa i stambenog naselja na Makiškom polju uništi vodoizvorište kojim se glavni grad snabdeva pijaćom vodom.

„Svi bi trebalo da nosimo isti dres kako Beograd ne bi izgubio izvor pijaće vode. U toku je predizborno šminkanje i čišćenje terena, koje izvodi ‘Milenijum tim’, a gradnja očigledno neće sada početi. Zvanično je najavljeno da će početi sledećeg ponedeljka, kada ćemo opet biti ovde“, rekla je ona na protestu povodom početka gradnje metroa na Makiškom polju.

Pozvala je gradjane da „na izborima kazne pokušaj vlasti da uništi vodoizvorište na Makišu“.

„Mi godinu dana bijemo bitku protiv uništavanja izvora vode na Makiškom polju. Obraćali smo se institucijama, firmama koje izvode radove, pisali smo pisma francuskoj i kineskoj ambasadi i održali smo niz akcija“, rekla je predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda.

Jutros su na Makiškom polju počeli radovi na izgradnji metroa zbog čega je na poziv pokreta Ekološki ustanak, više desetina gradjana blokiralo lokalni put, navodeći da je tim radovima ugroženo vodosnabdevanje Beograda.

Bonus video: Protest protiv izgradnje metroa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare