Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Opštinski odbor Narodne stranke Grocka saopštio je danas da prvostepena presuda bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim akterima napada na novinara Milana Jovanovića predstavlja ohrabrenje za sve u Srbiji koji bez zadrške osuđuju nasilje nad slobodnim novinarstvom.

Ovom presudom iskazana je snaga i spremnost našeg pravosuđa da pruži odlučan otpor svim političkim imperativima i pritiscima i da odbrani principe podele vlasti i nezavisnog sudstva, navodi se u saopštenju i dodaje da se ipak mora sačekati okončanje žalbenog procesa i donošenje pravosnažne presude da bi ovaj optimizam bio verifikovan.

Opštinski odbor Narodne stranke Grocka dodaje da Srbija ovom presudnom pokazuje da nije besudna zemlja i da ima hrabrih i časnih sudija koji ingorišu političke interese i pritiske i koji se prilikom donošenja presude rukovode isključivo zakonima i poštovanjem pravnih normi.

Ovom presudom se šalje nedvosmislena poruka da se slobodna javna reč i slobodno novinarstvo ne mogu zastrašiti i ućutkati. Put do uspostavljanja pravne države i vladavine prava je dug i mukotrpan, ali ovakve presude predstavljaju primer drugim sudijama i jasnu poruku da nijedna vlast nije iznad prava i da pravda mora biti namirena, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar