Narodna stranka: Iz medija informisani o odluci da kandidat SSP bude Ponoš

Politika 23. jan. 202209:31
Podeli:
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Informisani smo putem medija o odluci Glavnog odbora Stranke slobode i pravde da predsednički kandidat te stranke na izborima bude član Narodne stranke Zdravko Ponoš, navodi Narodna stranka u saopštenju.

Kako navodi Narodna stranka, „u Beogradu su 26. novembra 2021. godine potpisali koalicioni sporazum sa SSP, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, čiji član 2. glasi: ‘Stranke potpisnice ovog Koalicionog sporazuma konsenzusom će izabrati i predložiti kandidata za predsednika Republike’“.

„S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor“, navode u saopštenju, a prenosi N1.

Ta istraživanja su, dodaju, u toku, a njihovi rezultati bi, "po ranije ustanovljenom planu, trebalo da im budu predstavljeni u utorak, 25. januara".

"Narodna stranka će nastaviti da poštuje koalicioni sporazum potpisan 26. novembra 2021. godine, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima. S tim u vezi, nećemo preduzimati bilo kakve jednostrane korake. Jedinstvo opozicije je ključna pretpostavka za uspeh na predstojećim izborima. Zajednički kandidat za predsednika Republike trebalo bi da bude osoba za koju se objektivnim metodama utvrdi da ima najveći potencijal da se suprotstavi kandidatu vlasti. Odlučivanje po ovom važnom pitanju ne bi smelo biti vođeno bilo kakvim ličnim, partijskim ili drugim posebnim interesima", navodi Narodna stranka.

Bonus video: Zdravko Ponoš - Prerano objavljeno ime ili dobar potez opozicije 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar