Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, najavio je otvaranje Narodne kancelarije za zaštitu prava građana, u kojoj će biti angažovana dva advokata. U toj stranci sutra će biti održana konferencija na kojoj će predstaviti rad Kancelarije, a Nova.rs saznaje da su se na ovaj hitan korak odlučili zbog sve učestalijih prekršajnih prijava i privođenja Kragujevčana koji su učestvovali u Ekološkom ustanku prošle subote.

Advokatski tim Narodne kancelarije čine advokati Milorad Vučković i Petar Milojević, koji će sve građane zastupati pro bono.

U Narodnoj stranci su istakli da će Kancelarija biti servis za zaštitu vitalnih prava i interesa građana, naročito u odnosu prema organima javne vlasti.

Protest KG Foto:Suzana Ðordević

Oni su dodali da takav pristup predstavlja ‘‘emanaciju etosa Narodne stranke, da političari i političke organizacije treba da služe građanima, a ne građani političarima‘‘

‘‘U situaciji kada je ogroman broj građana svakodnevno suočen sa brojnim nepravdama u iskvarenom sistemu koji ne funkcioniše, Narodna kancelarija je tu, da kao korektiv takvog sistema pruži besplatnu pravnu pomoć, građanima čija su prava ugrožena. Iako u opoziciji i sa ograničenim resursima, Narodna stranka i kroz svoju Narodnu kancelariju ostaje dosledna svojim principima da služi narodu i rešava probleme građana‘‘, navedeno je u pozivu za sutrašnju konferenciju, na kojoj će detaljnije biti predstavljen rad Kancelarije za pravnu pomoć.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar