Foto: Privatna arhiva

Subotnje blokade u Srbiji uglavnom su protekle mirno, ali u pojedinim mestima na proteste su došli batinaši i provokatori. Našoj redakciji javio se jedan Beograđanin, koji je ispričao da je grupica muškaraca iz kolone vozila koja su bila zaustavljena na Brankovom mostu provocirala i vređala demonstrante.

On je naveo da su stajali kod blokade na novobeogradskoj strani mosta i da su se “namestili” u prva tri automobila u prvom redu.

“Povremeno su izlazili iz automobila i vređali građane. Vikali su ‘narkomani’, ‘gde vam je droga’ i slične besmislice, ali se demonstrani nisu dali isprovocirati, nego su im samo zviždali i vikali ‘ološi’”, priča čitalac našeg portala.

On je rekao da je jedan od njih prišao jednom demonstrantu u nameri da se obračuna sa njim, ali nije uspeo da dođe do njega, jer su ga zadržali.

“Ozbiljnijeg incidenta do samog kraja nije bilo, iako su vikali i provocirali. Jedno vreme, bila je tu, malo izdvojena, i glumica Branka Katić sa narodom. Pred kraj, naišli su Vidojković i Kulačin sa fluorescentnim novinarskim markerima i zadržali su se oko 10 minuta, ali je tada bilo mirno”, navodi naš sagovornik.

Čitalac Nova.rs rekao je da je do koškanja došlo posle 16 sati, kada je blokada završena i kada je kolona krenula da se povlači.

“Posle četiri, pet minuta došlo je do koškanja sa demosntrantima koji su se pešačkom stazom, trotaorom, vraćali preko mesto. Ti provokatori su izašli iz auta i iz jednog belog kombija koji je bio nešto iza. Bilo ih je recimo desetak i nije došlo do većeg sukoba, iako su imali drvene palice”, rekao je on.

On kaže da su se provokatori posle guranja i psovki, što je trajalo nekoliko minuta, udaljili svojim vozilima.

“Sve vreme na ovom mestu gde je bila blokada nisam video nijednog uniformisanog policajca da održava red i mir, ni da smiri ili kazni te ljude”, naveo je naš sagovornik.

Podsećamo, juče su širom Srbije održane blokade najvećih saobraćajnica, a najviše građana okupilo se u Beogradu, na autoputu kod Sava centra.

Incidenti su se dogodili u Novom Sadu, gde je prvo 20-tak mladića provocirala demonstrante, gađala ih flašama i kamenjem. Nakon toga su se povukli, ali su se ponovo vratili i došlo je do sukoba sa demonstrantima. U tom sukobu je, prema nezvaničnim informacijama, povređen mladić.

Do tuče je došlo kod Pupinovog mosta, kada je jedan vozač automobila pokušao da probije blokadu građana, a u Staroj Pazovi batinaši su pretukli potpukovnika u penziji Zorana Kardaševića.

BONUS VIDEO Tuča u Staroj Pazovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare