Foto: Nova.rs

Kod mosta Sloboda u Novom Sadu danas je došloje do incidenta kada je grupa mladića provocirala, a zatim i gađala učesnike protesta ciglama i flašama.

Pročitajte još:

Napadači, koji su navodno navijači lokalnog fudbaskog kluba, nisu očekivali reakciju građana koji su odgovorili na napade i provokacije.

Ka njima su potrčale desetine demonstranata spremni d auzvrate provokatorima koji su počeli da beže, ali nisu svi bili dovoljno brzi.

Kada su mladići stigli jednog od njh, usledile su scene koje su obišle svet, a koje je jedan Novosađanin snimio sa krova.

Foto: Nova.rs

Pogledajte video snimak:

 

Podsetimo, građani su danas blokirali saobraćajnice u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze nezadovoljstvo protiv Rio Tinta i zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Protesti uglavnom protekli mirno, ili uz manje incidente, osim u Novom Sadu, gde je izbila tuča u kojoj su, prema dostupnim informacijama, povređene četiri osobe.

Foto: Nova.rs

Protest je trajao oko dva sata, a kako su javljali novinari koji su bili na licu mesta, ovog puta je na ulicama bilo još više ljudi.

Organizatori su pozvali na protest i iduće subote, ukoliko Vučić potpiše Zakon o eksproprijaciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Gornjim Nedeljicama da će predložiti da se naprave Izmene i dopune zakona o eksproprijaciji, koje bi po hitnoj proceduri ušle u Skupštinu.

BONUS VIDEO: Sukob u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter