Foto: Printscreen/X/Djordje Stanković

Marko Simov, akter tuče u niškoj Gradskoj upravi koga Tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje izjavio je da načelnicu Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja Marinu Janković nije napao već je do nje došao po instrukciji Dragane Sotirovski i tražio drugačiji ugovor od onog koji je imao i gde, kako kaže, nije znao ni gde, ni šta radi.

„U oktobru 2022. godine nakon vise poziva prihvatio sam da radim u kabinetu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovoski, ponavljan nakon više poziva, jer ja to nikada nisam od nje tražio niti molio bilo koga. Prihvatio sam iz ubeđenja bez obzira na zaradu, koja je verovali ili ne, bila manja neko druga ponuda doduše iz drugog grada, postoji ugovor na određeno u kome je sve to lepo opisano“, objasnio je za Južne vesti Simov.

Posle incidenta sa Banđurom, Simov je tvrdio da je on žrtva, a kaže da ga se gradonačelnica Sotirovski tada „odrekla“, ali onda je došlo do preokreta.

„Pozvala me nekih mesec dana kasnije sa ugovorom o privremenim i povremenim poslovima da nastavimo saradnju, što sam ja osećao kao neku dužnost jer je ni kriva ni dužna bila upletena u celu priču. Čitavu prošlu godinu radio sam sa takvim ugovorom u kome nije jasno definisano ni šta radim, ni kada radim, ni gde radim“, nastavlja on.

Kaže da su mu smetale prozivke da ne dolazi na posao, a prima platu jer su bile – tačne.

Simov, kako prenose Južne vesti, nije hteo da potpiše ugovor ukoliko se jasno ne definiše da radi u Kabinetu koji je „inokosni organ Gradske uprave“ i koje mu je radno vreme.

Spornog dana je, kako ističe, u ranimk jutarnjim satima dobio poziv iz Gradske uprave da dođe i potpiše ugovor, ali da je, kako dodaje, ugovor isti kao i svi prethodni bez pre svega jasno definisanog radnog mesta odnosno gde radi.

Pozvao je, kaže, potom, gradonačelnicu sa primedbom na ugovor gde ga ona upućuje na Marinu Janković, v. d. načelnicu Gradske uprave za organe grada i građanska stanja kako bi sde dogovorio oko ugovora, pišu Južne vesti.

Ušao je, opisuje, u kabinet sekretarice, pitao da li je tu načelnica i dobio dozvolu da uđe.

„Ulazim u kancelariju gde sedi jedna vidno nervozna žena koja mi se povišenim tonom obraća: ko si ti, šta ‘oćeš? Objašnjavam joj da me je gradonačelnica poslala, na šta mi odgovara povišenim tonom – da to nju nije briga i za izađem napolje, molim je da bar pogleda ugovor – isti onaj u kome njeno ime stoji za naručioca posla. Možete li da zamislite da nekog poslodavca baš briga o tome kakav ugovor daje radniku“, priča Simov.

Tada, kako dodaje, poziva gradonačelnicu Niša, da se bar ona sa njom čuje, ali „Marija Janković počinje da histeriše i zove obezbeđenje, njeno histerisanje jasno čuje Dragana Sotirovski, preko telefona“.

Nakon toga usledila je tuča

Razumem da sam bot, sendvičar..

Gubi, kaže, veru u SNS, „zašto sam ja problematičan, a ne oni koji su preko noći postali milioneri“.

Simov objašnjava da je od 2013. godine član SNS-a, ali smatra da ovo nije ni stranačko, ni političko pitanje, već da je on „ispao budala“.

„Razumem da sam zbog svojih političkih uverenja koje još uvek imam, a koje sve više i više gubim – bot, sendvičar, i ne ljutim se, sve je to deo nečega što se zove politika. Ali da me neko davi dok me četiri čoveka drže, to sigurno, dajem reč, neće proći nekažnjeno“, uzvraća Simov.

Kaže da do novembra 2022. godine i sukoba sa Banđurom nije imao nijednu krivičnu ni prekršajnu prijavu, a sada je označen kao „problematični naprednjak“, posle tuče u „Opštini“.

***
BONUS VIDEO – U Smederevu odbornici, do juče opozicije, SNS-u dali podršku zbog spomenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare