Foto:Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs; TANJUG/ RADE PRELIC

Informativna služba stranke "Zajedno" objavila je saopštenje u kom se navodi da je nakon otvorenog pisma Aleksandra Jovanovića Ćute Aleksandru Vučiću, koje je objavljeno na portalu Nova.rs, otpočela "salva teških uvreda" na njegov račun.

„Nakon iskrenog otvorenog pisma narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, otpočela je salva teške artiljerije stranačkih glasila SNS. Salva laži, uvreda, neukusa, nedorečenosti, zamena teza i loše gramatike. Gospodo skupštinske kolege, sreća da je vaš najozbiljniji problem i protivnik Aleksandar Jovanović. Zamislite samo da ste odgovorni za prodaju teritorija Srbije, koketiranje sa teškim kriminalom, uništenom Elektroprivredom, proizvodnjom opijata, gartgantuovskim zaduživanjem i rasipanjem, stranačkim upošljenjima, aferama prisluškivanja i ko zna čime sve. To su ozbiljni problemi, a vi se srećom bavite samo Ćutinim otvorenim pismom, blago vama“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...

Dalje se navodi da je Vučića zabloeo sadržaj pisma koji je Ćuta uputio.

„Raštimovana horska izvedba amaterskog pevačkog društva Aleksandar Vučić o Aleksandru Jovanoviću Ćuti ukazuje da dirigenta hora boli istina i da, sem svakodnevnih prizemnih i bljutavih napada, laži i prljavština, nema šta da ponudi građanima Srbije. Upravo kao i sapunica sa nevidljivim crnim panterom, bajka o raspuštenim građanima koji u gaćama hodaju po pretoplim stanovima i komedija sa sad ne-a sad da poslanicima Srpske liste koji na komandu polažu zakletvu na vernost tzv. državi Kosovo, poslednji pismeni sastavi imaju za cilj da zamute vodu i prikriju istinu da, zbog Aleksandra Vučića i njegove interesne zajednice pod nazivom Srpska napredna stranka, možemo doći u opasnost da naša deca nemaju vodu, vazduh, zemlju i da se predsednik države sprema da Srbiju proda svakom sumnjivom ponuđaču koji tutne šaku dolara“, zaključuje se u tekstu saopštenja.

Šta je Ćuta napisao

Kopredsednik stranke Zajedno i šef Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem ga podseća na obećanje da će zajedno obići žarišta potencijalnih ekoloških katastrofa. „Srećan ti put Aleksandre Vučiću, pogledaj ako smeš u oči ljudima koji brane svoje pragove i način života. Pogledaj u oči nauci koja činjenicama govori o tome koliko beskrupuloznu poplavu uništenja zastupaš na mestu Predsednika Srbije“, piše između ostalog Jovanović.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aleksandre Vučiću,

Naš predlog da zajedno obiđemo ekološka žarišta, trovačnice i rasprodate predele Srbije, neće trajati večno. Večno smo te već jednom čekali da posetiš Staru planinu, Temsku, Topli Do i Rakitu. Ako si to zaboravio tu smo da te podsetimo.

Ne jednom si pokazao neprincipijelnost prema ljudima koji su ti došli na noge, vapeći za državnim razumom iako po Ustavu Srbije ti nisi adresa ni za razum ni za sve prevare koje rešava narod a Srbija danas preživljava.

Ti u stvari nisi adresa ni za jednu jedinu oblast javnog, političkog ili ekonomskog života koju si u Srbiji zaskočio vodeći je u sunovrat. Ti si lažna adresa iza koje se sakrivaju nesposobna Vlada i prestrašena ministarstva. Baš kao što je lažno i politički sračunato bilo i odustajanje od projekta Jadar na koji hor žaba ponavljača ponovo krekeće ovih dana u Skupštini i režimskim medijima.

Ukoliko ne želiš naše društvo u akciji poseta ekološkim frontovima, koji se otvaraju jedan za drugim, prati samo liniju koja spaja najveće investicije. Kako one ostvarene, tako i one koje su vam u planu. Svuda ćeš naći ozbiljne probleme, negde uzurpaciju vode, vazduha i zemlje a negde samo realan strah od korupcionaškog poimanja razvoja uz uzurpaciju ljudske imovine, duha i prava na dostojanstven i zdrav posao i život.

Srećan ti put Aleksandre Vučiću, pogledaj ako smeš u oči ljudima koji brane svoje pragove i način života. Pogledaj u oči nauci koja činjenicama govori o tome koliko beskrupuloznu poplavu uništenja zastupaš na mestu Predsednika Srbije!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare