Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić
Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan, Filip Krainčanić/Nova.rs

Kopredsednik stranke Zajedno i šef Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem ga podseća na obećanje da će zajedno obići žarišta potencijalnih ekoloških katastrofa. "Srećan ti put Aleksandre Vučiću, pogledaj ako smeš u oči ljudima koji brane svoje pragove i način života. Pogledaj u oči nauci koja činjenicama govori o tome koliko beskrupuloznu poplavu uništenja zastupaš na mestu Predsednika Srbije", piše između ostalog Jovanović.

Njegovo pismo Vučiću prenosimo u celosti.

Aleksandre Vučiću,

Naš predlog da zajedno obiđemo ekološka žarišta, trovačnice i rasprodate predele Srbije, neće trajati večno. Večno smo te već jednom čekali da posetiš Staru planinu, Temsku, Topli Do i Rakitu. Ako si to zaboravio tu smo da te podsetimo.

Ne jednom si pokazao neprincipijelnost prema ljudima koji su ti došli na noge, vapeći za državnim razumom iako po Ustavu Srbije ti nisi adresa ni za razum ni za sve prevare koje rešava narod a Srbija danas preživljava.

Ti u stvari nisi adresa ni za jednu jedinu oblast javnog, političkog ili ekonomskog života koju si u Srbiji zaskočio vodeći je u sunovrat. Ti si lažna adresa iza koje se sakrivaju nesposobna Vlada i prestrašena ministarstva. Baš kao što je lažno i politički sračunato bilo i odustajanje od projekta Jadar na koji hor žaba ponavljača ponovo krekeće ovih dana u Skupštini i režimskim medijima.

Ukoliko ne želiš naše društvo u akciji poseta ekološkim frontovima, koji se otvaraju jedan za drugim, prati samo liniju koja spaja najveće investicije. Kako one ostvarene, tako i one koje su vam u planu. Svuda ćeš naći ozbiljne probleme, negde uzurpaciju vode, vazduha i zemlje a negde samo realan strah od korupcionaškog poimanja razvoja uz uzurpaciju ljudske imovine, duha i prava na dostojanstven i zdrav posao i život.

Srećan ti put Aleksandre Vučiću, pogledaj ako smeš u oči ljudima koji brane svoje pragove i način života. Pogledaj u oči nauci koja činjenicama govori o tome koliko beskrupuloznu poplavu uništenja zastupaš na mestu Predsednika Srbije!

BONUS VIDEO: Ćuta i Vučić idu zajedno da obilaze rudnike po Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare