Korisnici mobilnog operatera Yettel obratili su se portalu Nova.rs navodeći da ih svakodnevno uznemiravjau iz izbornog štaba Srpske napredne stranke i ispituju za koga će glasati na izborima. Prema rečima jednog našeg čitaoca iz štaba vladajuće partije tražili su od njega da potvrdi da će pružiti podršku SNS na izborima, a kako on to odbio da kaže - tu se i razgovor i završio. Međutim, pitanja odakle naprednjacima privatni brojevi telefona građana i ko im je iste dostavio ostalo je bez odgovora.

„Danas sam dobio iznenadni poziv od nepoznatog broja. Bila je to devojka, predstavila se da je iz izbornog štaba SNS-a, rekla je moje ime i pitala da li sam to ja. Zanimalo ih je da li ću glasati i pružiti podršku na izborima. Drugog pitanja nije bilo. Već nekoliko godina sam korisnik Yettela, ali mi je broj prvobitno iz mreže A1. Nikome nisam prosleđivao broj, te ne znam kako su došli do njega“, navodi naš čitalac koji je i dostavio i broj telefona s kog je dobio poziv.

PROČITAJTE JOŠ...

Portal Nova.rs zatražio je odgovor od mobilnog operatera Yettel na pitanje da li su dostavljali podatke o svojim korisnicima Srpskoj naprednoj stranci, a iz te kompanije  nam je rečeno da oni poštuju Zakon o o zaštiti podataka o ličnosti.

„Yettel posluje u potpunosti poštujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i nismo dostavljali podatke o korisnicima nijednoj političkoj partiji“, navodi se u odgovoru dostavljenom našem portalu.

Podsetimo, nedavno su se našem portalu obratili i korsnici operatera A1 obratili takođe zbog uznemiravanja koje trpe od članova Srpske napredne stranke. Kako jedna građanka rekla za naš portal, iz štaba SNS su je pozvali i tražili da razgovaraju sa njenom majkom kako bi joj postavili nekoliko pitanja u vezi sa izborima. Na pitanje odakle im broj, rekli su – „pa, našli smo“.

Iz kompanije A1 negirali su da oni imaju veze sa dostavljanjem podataka SNS, čime ostaje otvoreno i bez odgovora pitanje odakle naprednjacima privatni brojevi telefona građana Srbije i ko krši Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

BONUS VIDEO: Ko deli brojeve građana anketarima SNS-a?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare