Jagodina napad aktivistkinje SSP

Četiri žene, aktivistkinje Stranke slobode i pravde, napadnute su danas u Jagodini, na ulazu u akva park, samo zato što su tu htele da postave štand. Dozvolu za to prethodno im je, kako tvrde, potpisala Policijska uprava Jagodina.

Jedna od napadnutih žena predsednica SSP u Jagodini Katarina Jokić za portal Nova.rs kaže da je danas trebalo da dele novine ispred akva parka, ali da im je to onemogućeno.

„Mi smo obavestili Policijsku upravu Jagodina da ćemo postaviti štand ispred akva parka. Iz PU su to potpisali, mada to moram da podvučem, mi nismo imali ni obavezu da prijavljujemo štand jer nas je bilo manje od pet. Čim smo došli dočekalo nas je na nož obezbeđenje akva parka, koje nam nije dozvolilo da postavimo štand. Bili su vrlo bahati, govorili su da je to njihovo, da nemamo tu šta da tražimo, šutirali su štand i na kraju ga polomili“, kaže Jokić za Nova.rs i dodaje:

„Za to vreme nekoliko policijskih patrola je tuda prolazilo i kada smo ih pitali zašto ne reaguju rekli su: „čujemo da neko krešti, pa šta“. Na kraju smo morali da odemo odatle“.

Snimak događaja možete pogledati na ovom linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare