Ko god je juče upalio televizor, otvorio bilo koji informativni portal ili se slučajno zatekao u centru Beograda, mogao je da vidi nekoliko bizarnih scena - pokislog predsednika, građane u kabanicama, čokoladice sa potpisom Aleksandra Vučića ili "bežaniju" sa mesta kontramitinga. Ipak, možda je i najbizarnija scena sa jučerašnjeg skupa, ona u kojoj predsednikova savetnica Suzana Vasiljević stoji na krovu skupštine.

Alfa i omega PR tima predsednika Vučića je odlučila da se popne na krov jedne od najvećih institucija u zemlji. Sudeći prema fotografijama sa njenog Tviter naloga, upravo su one razlog za njeno penjanje na krov.

Foto: Nova.rs

Uz fotografije okupljenih građana objavila je i poznati citat Bob Marlija: „Ako je neverovatna, neće biti laka…“

I mada je ovo verovatno najbizarniji prizor sa beogradskih ulica od juče, nije jedini.

Dugo će se prepričavati da je predsednik države četrdesetak minuta, bez kišobrana, stajao na pljusku i držao govor. Naravno, kao i mnogo puta ranije, predsednik nije želeo da otvori kišobran. Stajao je na pljusku da bi prisutnim građanima, a od kojih su se mnogi tu našli jer su ucenjeni, kaže da ih „mnogo voli“.

Međutim, još duže će se prepričavati da je kontramiting SNS bio debakl na kojem se, od očekivanih 200.000 do 210.000 građana pojavilo, prema prvim procenama, 50.000, manje nego što ih je bilo na protestima „Srbija protiv nasilja“ koji je predsednik, po svemu sudeći, žarko želeo da prestigne. On je bio besan do te mere da je otkazao prethodno najavljenu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost koja je trebalo da se održi nakon završetka skupa. Ipak je održana jutros.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je juče miting „Srbija nade“ u Beogradu na kojem, prema prvim procenama, nije bilo više od 50.000 ljudi. Od tih 50.000 ljudi, jasno je da nisu svi došli svojom voljom, jer su svakodnevno u javnost dospevale priče o ucenjenjim građanima. Inače, zbog mitinga su u Srbiji juče otkazivane operacije i lekarski pregledi, javna preduzeća su uzela „slobodan dan“, ekskurzije su otkazane, međugradski i gradski prevoz bili su mogući jedino za one koji su pošli na miting, a ni komunalci ni policajci nisu bili na raspolaganju građanima, jer su imali jedan prioritet – Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO Kraljevo: Kompletna Gradska uprava odlazi na Vučićev miting, povećana i kvota ljudi koji moraju da prisustvuju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare