Kosovske tablice Foto:Andrija Lazarević/Nova.rs

Centri za registraciju vozila na severu Kosova rade i danas zbog uvećanog interesovanja građana da preregistruju svoja vozila sa KM i drugih srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na RKS, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, a prenosi Kossev.

Kosovska vlada odlučila je nedavno da do 1. decembra produži rok za (pre)registraciju ovakvih vozila. U pitanju su tablice KM, PR, PZ, GL, UR, PE i ĐA, koje su za Prištinu nelegalne.

Iz kosovske vlade tada su saopštili da je nova odluka došla kao rezultat „velike potražnje za registracijom vozila na RKS“.

Prethodno je to, iz istog razloga, od kosovskih vlasti zatražio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, piše Kossev.

Kosovska policija je u međuvremenu izdala i brošuru sa instrukcijama kako građani mogu (pre)registrovati vozilo na RKS, a za KoSSev je iz kosovskog MUP-a potvrđeno da i ovog puta važe iste olakšice i svi uslovi iz Administrativnog uputstva od jula prošle godine.

Pročitajte još

Produžetak roka odlukom kosovske vlade, pratio je novi talas preregistracije. Ljudi u redovima čekaju, ali odbijaju da govore za medije, navodeći samo da su primorani da preregistruju svoja vozila kako bi mogli da njima upravljaju. Za to vreme Srpska lista i zvanični Beograd se ne oglašavaju.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je za KoSSev da je do juče u podne preregistrovano 326 motornih vozila.

Kosovska vlada u međuvremenu je izašla sa navodima da je usled povećanog priliva građana koji menjaju tablice na RKS, doneta odluka da i danas rade Centri za registraciju vozila u opštinama na Severu Kosova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane srpske zajednice da iskoriste mogućnost registracije vozila na registarske tablice RKS, koristeći i finansijske olakšice u skladu sa odlukom Vlade“, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

BONUS VIDEO Hil: Zeleo bih da Srbija shvati da je Kosovo nezavisna drzava ali je problem kompleksniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar