Hotel Ambasador Nis
Hotel Ambasador u Nišu Foto:Južne vesti/M. J.

U velikim dimenzijama, sa fasade hotela “Ambasador” u samom centru Niša uskoro će se smešiti Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke i aktuelni predsednik Srbije. Kako objašnjava vlasnik hotela, to je iznenađenje i znak zahvalnosti za predsednika koji bi trebalo da ove nedelje dođe u Niš, a zbog pomoći koji je država dala hotelijerima, ugostiteljima i građanima u vreme pandemije.

Velike korpe i dizalice na samom Trgu kralja Milana i obrisi bilborda koji podsećaju na svima dobro poznat lik prvog naprednjaka, pišu Južne vesti.

Fotografija će, sudeći prema početnim dimenzijama, ići preko cele zgrade, a to potvrđuje i vlasnik “Ambasadora” Ivan Spasić.

Dodaje da se bilbord postavlja kao znak zahvalnosti.

„Na inicijativu hotelijera, privrednika, a uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša želimo da na ovaj način u znak zahvalnosti poželimo dobrodošlicu predsedniku“, napisao je Spasić.

U vreme pandemije država je pomoć uplaćivala građanima, ali i ugostiteljima i hotelijerima koji su više puta isticali da su na tome zahvalni jer u tom periodu gostiju nije bilo.

Kako se nazire na bilbordu koji se postavlja, poruka će biti “dobrodošao predsedniče”, a kako će sve izgledati znaće se kada posao bude završen.

Vučić je nedavno, na početku radova na auto-putu od Niša do Pločnika, rekao da uskoro dolazi u Niš gde će provesti 3 dana. Iako zvaničnih najava nema, njegov dolazak se očekuje ovog vikenda.

Ranije je najavio da će u najvećem gradu juga Srbije razgovarati sa vojnim starešinama.

Podsetimo, Vučić je prvi predsednik u demokratsko uređenoj Srbiji i prvi od pada komunizma kojem se u centru Niša bilbordima, posterima, panelima i bakljama slavio lik i delo.

Još pre nekoliko godina je na njegov rođendan, atipično za jednu parlamentarnu demokratiju, Voždova ulica bila “ukrašena” posterima sa kojih se predsednik smeši, a i danas se ne zna ko ih je postavio i ko je za to dao dozvole.

2020. su istim povodom na Tvrđavi paljene baklje, a ove godine je čestitka upućena sa nekoliko bilborda u Nišu, ali i proslavom sa nezavršenog nadvožnjaka odakle su se vijorile baklje i sniman spot iz drona.

BONUS VIDEO: Protest u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare