Dragana Sotirovski
Foto: N1

Službena beleška sa udesa u kome je još u julu kod Sokobanje službenim autom, kao vozač, učestvovala niška gradonačelnica Dragana Sotirovski, stigla je u niški Prekršajni sud, gde se vodi postupak protiv gradonačelnice, potvrdio je za N1 predsednik suda Mišel Marković. Sudu je konačno dostavljen i zapisnik o uviđaju, koji MUP skoro pola godine krije od medija, ali su detalji o incidentu i oštećenju službene "škode", javnosti i dalje poznati samo iz onoga što je gradonačelnica za medije već rekla.

Kako se Dragana Sotirovski već izjasnila, bio je lančani sudar na putu od Aleksinca do Sokobanje, gde je, početkom jula, pošla službeno, sama, na događaj u organizaciji SKGO.

Prema pisanju Južnih vesti, ova nezgoda je Prekršajnom sudu prijavljena tek 17. avgusta, a MUP je na insistiranje novinara da dostavi kopiju zapisnika sa uviđaja – poslao dva različita odgovora. Južnim vestima – da MUP ne poseduje tražene službene beleške, dok je zahtev N1 odbijen u cilju zaštite prava na privatnost i ugled. Iako na istom mestu dodaju da pravilo ne važi u slučaju javne ličnosti ili nosioca državne i političke funkcije, što je baš ovde i bio slučaj, piše N1.

„Taj zapisnik ne može da bude tajna. Njega su čak morali da dostave i svakom osiguravajužem društvu koje ga traži zbog postupka naplate. Naravno, i strankama“, navodi Vladimir Domazet, advokat i bivši javni funkcioner.

Zato je nejasno zašto je MUP odbio da javnosti na uvid da zapisnik, odnosno, službenu belešku koju je policija prilikom uviđaja sačinila. Domazet podseća da se takvi dokumenti dostavljaju uz sakrivene lične podatke i institucijama, pa i MUP-u bi trebalo da je taj postupak dobro poznat. Pretpostavka nevinosti se, naravno, podrazumeva.

„Po meni, mislim da je to suviše otišlo daleko, sa tim traženjem (zapisnika) i sve… Mislim da taj zapisnik sigurno poseduje i gradonačelnica. Mislim da je mogla da pokaže medijima i da tu onda ništa ne bi bilo sporno“, ocenjuje Domazet.

Zapisnik i službena beleška doskora, prema pisanju Južnih vesti, nisu dostavljeni ni Prekršajnom sudu, kako je za taj portal nedavno potvrđeno iz te institucije. U saopštenju poslatom N1, sada navode da je dokumentacija tu.

„Policija je, uz zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, dostavila zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode i službenu belešku sa izjavama učesnika u saobraćajnoj nezgodi, a u kojoj je učestvovalo vozilo, u kojem se nalazila gradonačelnica Grada Niša“, naveo je Prekršajni sud u Nišu

Navode i da je osim postupka protiv gradonačelnice Niša, u tom sudu u toku i prekršajni postupak protiv predsednika Skupštine Grada Niša Bobana Džunića. Na osnovu istraživanja Južnih vesti, reč je o „prekršaju koji se odnosi na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola“. Džunić je za portal prokomentarisao da će se izjasniti čim bude saznao o čemu se radi.

BONUS VIDEO: Saobraćajka kod Umke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar