Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poslanica Stranke slobode i Pravde Jelena Milošević izjavila je danas na prvom delu zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) da je vrlo je teško govoriti o poštovanju ljudskih prava na Kosovu, gde se svako malo puca na Srbe kao na divljem zapadu, saopšteno je iz te partije.

Ona je istakla da je zato izuzetno značajno da se tako važna tema poput nedavnih tenzija između Beograda i Prištine nađe na dnevnom redu PSSE, jer su „Srbi mete na Kosovu samo zbog toga što su Srbi, ukinuta su im sva ljudska prava i ugroženo im je osnovno ljudsko pravo – na život“ .

Jelena Milošević Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

S politikom koja propagira versku i nacionalnu netrpeljivost, Aljbin Kurti bi da Kosovo uđe u PSSE, dom demokratije i vladavine prava, upozorila je Milošević.

Pročitajte još....

Primati Prištinu u ovaj visoki dom, dok Evropa, a ni moja zemlja, na Kosovu ne vidi ništa osim nasilja prema Srbima, njihovoj imovini, crkvama, značilo bi nagradu za neevropsko ponašanje vlasti u Prištini, a to bi bilo i prejudiciranje pregovaračkog procesa i ishoda i rušenje međunarodnog prava, naročito sad kad isto čini i režim u Kremlju prema suverenoj Ukrajini, zaključila je Milošević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar