Foto: EPA/STRINGER

Na današnji datum, 2001. godine, formirana je Vlada Srbije na čijem je čelu bio Zoran Đinđić, saopštila je Demokratska stranka.

„Vlada Zorana Đinđića, formirana pre više od 20 godina, probudila je nadu i veru u bolju budućnost, donoseći promene, energiju i optimizam. Iz današnje perspektive, tih nekoliko godina izgleda kao kratak diskontinuitet u vođenju politike, načinu komunikacije sa građanima, ponašanju u medijskom prostoru, uspostavljanju kriterijuma kvaliteta i pristojnosti… Svi smo bili svesni velikog zaostajanja Srbije i teških sveobuhvatnih promena koje su morale da se sprovedu što pre, istovremeno sa uvođenjem najobičnijeg reda u devastiranoj državi. Na kraju se ispostavilo da je vreme bilo najvažnije. Zoran je ubijen samo dve godine nakon stupanja na premijersku funkciju“, izjavila je Gordana Matković, ministarka u Đinđićevoj vladi i članica Građansko-demokratskog kluba Demokratske stranke.

Kako se dodaje u saopštenju, Demokratska stranka razume težinu sadašnjeg trenutka, do koje mere je Srbija (ponovo) „razorena i uzdrmana do temelja  i koliko će vremena i žrtve biti potrebno da se država vrati na pravi put i društvo oporavi“.

„Zato demokrate pozivaju sve građane, pokrete, udruženja i opozicione partije da zajedno preuzmemo odgovornost i da se izborimo za promene, a prvi korak na tom putu biće smena režima Aleksandra Vučića. Dužni smo da istrajemo i iznesemo promene, zbog građana Srbije koji zaslužuju da žive pristojnim i sigurnim životom i zbog uspomene na ideje i vrednosti koje je zastupao premijer Đinđić“, zaključeno je u saopštenju DS.

BONUS VIDEO: Misterija Kenedijevog ubistva: Koja je sličnost sa Đinđićem?

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar