MUP: Trajković da pokuša da u napadima bude logična

Politika 22. feb. 202123:45
Podeli:
Foto:MUP Srbije

U Srbiji se obezbeđenje dodeljuje i ukida u skladu sa bezbednosnom procenom nadležnih službi, a ne pojedinaca, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova, reagujući na izjavu srpske političarke sa KiM Rade Trajković.

„Kada je Radi Trajković 2019. MUP Srbije uspostavio obezbeđenje, gospođa Trajković nije tada izjavila da je štiti Vučić. Kada je opet u skladu sa bezbednosnim procenama koje su vršile MUP i BIA, gospođi Trajković ukinuto obezbeđenje odmah se oglasila da joj obezbeđenje uklanja Vučić. Bilo bi dobro da gospođa Trajković odluči za šta sve hoće da napada Vučića i da pokuša da u napadima bude logična“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a dodaju da to i nije od suštinske važnosti, već činjenica da se u Srbiji obezbeđenje dodeljuje i ukida u skladu sa bezbednosnom procenom nadležnih službi, a ne pojedinaca.

„I to je jedini kriterijum. Ni Aleksandar Vučić ni bilo ko drugi ne može ni da dodeli, ni da ukine obezbeđenje bilo kome. To mogu samo nadležne službe na osnovu operativnih procena. Sve ostalo je laž i pakost“, poručili su iz Ministarstva.

Rada Trajković izjavila je ranije večeras da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje, kao i da joj je rečeno da je „prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost“.

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona je za portal Nova.rs rekla „da se oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Komentari

Vaš komentar