Danijela Nestorović Sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je u svom saopštenju, povodom navoda poslanice Danijele Nestorović da joj je jutros neko izbušio gume na automobilu, da su pripadnici MUP-a izvršili sve provere i da je, prema njihovim navodima, poslanici Nestorović samo jedna guma bila izduvana.

Iz MUP-a ističu da su, povodom prijave narodne poslanice Danijele Nestorović, koja je jutros telefonskim putem prijavila policiji u Borči da joj je neko izbušio gume na automobilu, utvrdili da to nije slučaj, već da je samo jedna guma bila izduvana.

PROČITAJTE JOŠ...

„Naime, postupajući po njenoj telefonskoj prijavi da je neko izbušio gume na njenom automobilu, izlaskom na lice mesta policija je izvršila uvid u snimke bezbednosnih kamera koje pokrivaju parking ispred zgrade i tom prilikom nije uočeno ništa od prijavljenog“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici obavili su informativni razgovor sa stanarima zgrade u kojoj narodna poslanica stanuje, i oni su, kako se navodi, izjavili da nisu uočili ništa od prijavljenog.

„Policija je utvrdila da je popravka gume na njenom vozilu obavljena u jednoj vulkanizerskoj radnji, sa čijim vlasnikom je obavljen razgovor, u kojem je ustanovljeno da je poslanica jutros oko 7.30 časova pristupila sa navedenim vozilom, kao i da je nakon provere vulkanizer ustanovio da guma nije probušena, već izduvana“, zaključuje se u saopštenju.

Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka rekla je da je jutros zatekla probušene gume na svom automobilu, ali je dodala da je to „neće sprečiti da govori istinuu na sednici“, i da je neće sprečiti ni to što joj se prisluškuje mobilni telefon.

„Neće me sprečiti oni koji prisluškuju moj telefon. Kao što i sami znate, zastupala sam aktiviste u Majdanpeku i od tog trenutka niti od Zagorke Dolovac niti od Višeg javnog tužioca nisam dobila odgovor zašto je moj telefon bio prisluškivan, zašto su praćene bazne stanice mog kretanja… U tom trenutku sam i narodni poslanik i advokat – u tom smislu je to bilo potpuno nezakonito praćenje mog kretanja i mojih telefonskih komunikacija“, rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare