Munib Mujagić novi predsednik opštine Sjenica

Politika 21. avg. 202019:11
Podeli:
Munib Mujagić
Foto: Printscreen/YouTube/Sandžak Media

Skupštinska većina u Sjenici, na današnjoj sednici za predsednika opštine izabrala je Muniba Mujagića, diplomiranog inženjera, kadar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Mandat zamenika predsednika opštine dobio je naprednjak Zvonko Kočović, ekonomista. Odbornici su izabrali i petočlano Opštinsko veće.

Vladajuća skupštinska većina, pre nedelju dana, održala je konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj su izabrani predsednik Rejhan Kurtović iz SPP, i njegov zamenik Veroslav Karličić,kandidat grupe građana „Zajedno“.

Lokalni parlament u Sjenici ima 39 odbornika, skupštinsku većinu čini 9 odbornika SPP, po pet iz SNS i grupe građana „Bez diskriminacije – Aladin Dino – Kurtović“, 2 iz SPS i jedan iz grupe građana „Zajedno“.

U prethodna dva mandata, vlast u sjeničkoj opštini predvodila je SDA Sandžaka, koja je sada u opoziciji sa 10 odborničkih mandata. Opozicionom bloku pripada i 7 odbornika iz Sandžačke demokratske partije (SDP).

Novoizabrani predsednik opštine Sjenica, Mujagić nekada je bio kadar SDA Sandžaka i, u jednom periodu, prve decenije dvehiljaditih godina,bio je predsednik tadašnjeg Izvršnog saveta opštine Sjenica.

Komentari

Vaš komentar