Foto:N1/F.Z

Novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević izjavila je u Novom danu TV N1 da ne može da se seti nijednog primera da sin šefa države bude deo državne delegacije, kao što je to bio Danilo Vučić na proslavi Dana Repubile Srpske.

Sin predsednika Aleksandra Vučića, Danilo Vučić, koji nema službene funkcije, nalazio se među počasnim zvanicama u Istočnom Sarajevu na obeležavanju Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Predsednik je, međutim, negirao da je njegov sin bio deo zvanične delegacije Srbije, ističući da je odlazak u Istočno Sarajevo bio „samo Danilova želja i ništa više“.

Gligorijević je u Novom danu TV N1 rekla da ne može da se seti nijednog sličnog primera.

Pročitajte još:

„Razmišljam o dva oca, jedan je Aleksandar Vučić, drugi kralj Čarls, i razmišljam kome li je, Bože, teže!? Zaista se tolika larma podigla iz režimskih medija zbog postavljanja legitimnog pitanja otkud Danilo Vučić tamo (…) Meni nema smisla da se on nađe kao deo zvanične delegacije, ali mi je zaista mnogo više muka od narativa da je Danilo Vučić ‘mali Danilo’, a ne osoba od 24 godine“, rekla je novinarka „Vremena“ za N1.

Dodala je, međutim, da joj još više smeta što nigde ne vidimo predsednikovu suprugu Tamaru Vučić, koja inače radi u diplomatiji.

„Ne vidim zašto ne bi preuzela ovakve dužnosti“, rekla je Gligorijević.

Gošća Novog dana osvrnula se i na reakciju Narodne stranke na gostovanje Pavla Grbovića na TV N1, u kojoj se navodi da je predsednik PSG-a pokušao da „isprovocira one koji su za razliku od njega i njegovog šefa Dragana Đilasa, i nakon izbora nastavili da budu opozicija“.

„Ne vidim zašto bi opozicija treblao da bude stalno, sve vreme ujedinjena. Pogledajte Narodnu stranku i PSG – oni mogu da se nađu oko konkretnih ciljeva, ali ne mislim ni da je dobro, ni dugoročno mudro da se Narodna stranka, kao evidentno desna partija, i PSG kao deo liberalnog spektra, dugoročno ujedine“, rekla je Gligorijević ističući da joj se naročito ne sviđaju formilacije iz saopštenja Narodne stranke da je Grbović „poslat“ i „instruran“ da kaže nešto na televiziji.

Rekla je i da razume građane koji misle da treba da se ponovi scenaro formiranja DOS-a, ali je podsetila i da jedna od najvećih opozicionih stranaka u to vreme – Srpski pokret obnove – nije bila deo te koalicije, kao i da je sukob DS-a i DSS-a postojao još od predizborne kampanje.

Istakla je i kako se boji da ovaj režim još uvek nije dovoljno slab, te da repriza 5. oktobra nije moguća.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Stejt department reagovao na Vučićevu izjavu o bivšem diplomati Edvardu Dzozefu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar